Juhani Tukia

Asianajaja Juhani “Jussi” Tukia toimii Helsingin toimistolla. Tukian erityisosaamisia ovat IPR-oikeudet, yritysasiakkaiden sopimusasiat, riita-asioiden sovittelu ja perhe- ja perintöoikeudelliset tehtävät.

Juhani Tukia

Juhani Tukia

asianajaja IPR-, kilpailu- ja hankintaoikeuden tiimin vetäjäKansainvälisten asioiden tiimin vetäjä juhani.tukia@lindblad.fi Puhelin 020 749 8166

Asianajaja Juhani Tukia on aloittanut Asianajotoimisto Lindblad & Co Oy:n palveluksessa vuoden 2016 alussa. Tukia työskentelee pääasiallisesti Asianajotoimisto Lindblad & Co Oy:n Helsingin toimistolla.

Tukia on aiemmin hoitanut yritysten ja yksityishenkilöiden lakiasioita oman toimistonsa puitteissa yli 20 vuotta. Hänen pitkä kokemuksensa kattaa laajan skaalan oikeudellisia tehtäviä. Lukumääräisesti eniten Tukia on hoitanut toimeksiantoja jotka ovat liittyneet immateriaalioikeuksiin, yritysten välisiin sopimuksiin sekä perhe- ja perintöoikeuden alaan.

Tukia on perehtynyt myös uudistuvan tietosuojasääntelyn henkilörekistereiden pitäjille asettamiin haasteisiin. EU:n uusi tietosuoja-asetus tulee kahden vuoden siirtymäajan jälkeen sovellettavaksi kaikissa EU:n jäsenmaissa keväällä 2018 ja henkilörekistereitä pitävien on hyvä aloittaa siihen valmistautuminen hyvissä ajoin.

Tukia toimii IPR-, kilpailu- ja hankintatiimin vetäjänä ja on tavattavissa Helsingin toimistomme lisäksi myös muissa toimistoissamme sopimuksen mukaan.

Palvelut
  • IPR-oikeudet
  • julkiset hankinnat
  • sopimusoikeus
  • riidanratkaisu
  • perhe- ja jäämistöoikeus
  • vero-oikeus


Sihteeri

Juhani henkilökuvassa

Kerro itsestäsi ja taustastasi; miten olet päätynyt lakimieheksi?

Oikeustiede tuntui lukion jälkeen luontevimmalta ratkaisulta jatko-opintojen suhteen. Jo toisena opiskeluvuotenani hakeuduin töihin lakiasiaintoimistoon ja ammatillinen päämäärä loksahti sillä paikalleen. Oikeustieteellisestä tiedekunnasta valmistumiseni jälkeen hoidin yksityishenkilöiden ja yritysten lakiasioita oman toimistoni puitteissa yli 20 vuotta. Yksin toimiminen alkoi tuntua yksinäiseltä ja tämän ongelman ratkaisuksi kehittyi mahdollisuus siirtyä Asianajotoimisto Lindblad & Co Oy:n palvelukseen vuoden 2016 alusta lukien.

Mikä on parasta työssäsi?

Mielenkiintoisinta ja innostavinta työssäni on selvitellä asiakkaiden kanssa parhaita mahdollisia ratkaisuja juridisiin ongelmatilanteisiin, tai mieluiten niiden välttämiseen.

Mitkä oikeudenalat ovat lähimpänä sydäntäsi?

Työskentelen mielelläni IPR-asioiden parissa koska luovien toimialojen aineettomiin oikeuksiin liittyvien lakiasioiden hoitaminen edellyttää usein myös juristilta jonkin asteista luovuutta. Perhe- ja perintöoikeudelliset asiat ovat mieluisia tehtäviä siinä mielessä, että minulla on niiden hoitamisesta paljon käytännön kokemusta.

Mitä teet työn vastapainoksi vapaa-ajallasi?

Espanjan vinttikoiramme (l. Galgot) Urho ja Tyyne huolehtivat siitä, että sekä vaimoni että minä saamme vapaa-aikoinamme riittävästi liikuntaa. Laaja ystävä- ja perhepiiri takaa rentoa vastapainoa työlle, ja hyväksi koettu vastapaino työlle on tietysti olla tekemättä mitään.

Mitkä ovat kolme asiaa, joista et luopuisi?

Perhe, terveys ja hyvä ruoka