fbpx

7.10.2021

Lindblad osana kansainvälistä ADVOC-verkostoa

Lindblad & Co kuuluu kansainväliseen, itsenäisten asianajotoimistojen ADVOC-verkostoon. Verkoston jäseniksi valitaan toimistoja, joilla on laaja-alainen osaaminen kotimaansa yritysjuridiikasta. 

Olemme olleet verkoston jäsen vuodesta 2013 ja osallistuneet vuosien varrella aktiivisesti ADVOC-kokouksiin ja tapaamisiin. Olemme vahvasti mukana myös nuoremmille lakimiehille tarkoitetun Junior ADVOC -ryhmän toiminnassa.

Mitä hyötyä ADVOCista on asiakkaillemme?

ADVOC-verkoston jäsenenä pystymme hoitamaan asiakkaidemme kansainvälisiä toimeksiantoja tehokkaasti, kustannustehokkaasti ja luottamuksellisesti. Tyypilliset toimeksiannot, joissa olemme hyödyntäneet verkoston jäsenyyttä, ovat liittyneet kansainvälisiin ja rajat ylittäviin sopimusoikeudellisiin asioihin, yritysjärjestelyihin sekä vero-oikeuteen.

ADVOC-yhteistyö mahdollistaa esimerkiksi tietojen pyytämisen toisen valtion oikeudesta tai toimeksiannon siirtämisen suoraan ko. maan luotettavalle ADVOC-kumppanille, jolla on paras mahdollinen asiantuntemus oman kotimaansa yritysjuridiikasta.

Miten ADVOC-yhteistyö käytännössä toimii?

ADVOC-yhteistyössä toimimme asiakkaan edustajana ja yhteistyön koordinoijana kansainvälisen kumppanin kanssa. Tämä yhteistyön muoto on erityisen toimiva, jos asiaa on tarpeen hoitaa samanaikaisesti sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Voimme myös ohjata asiakkaidemme toimeksiannot suoraan sopivimmalle toisen maan ADVOC-kumppanille. Tällöin asiakkaamme voivat olla suorassa toimeksiantosuhteessa kohdemaassa sijaitsevaan asianajotoimistoon. Emme peri palkkiota tai maksua siitä, että suosittelemme ADVOC-kumppania.

Esimerkkejä Lindblad & Co:n ADVOC-yhteistyöstä

  • Avustimme eurooppalaista asiakasyritystä, joka osti yhtiön, jolla oli toimintoja Pohjoismaissa. Teimme kaupan kohteen Suomen sivuliikkeen sopimusten tarkastuksen osana yritysjärjestelyä.
  • Norjalaista yhtiötä avustimme tarkistamaan, noudattiko heidän ja suomalaisen yhtiön välinen sopimus Suomen lakia. Ulkomaalaista toimijaa tapauksessa edusti ruotsalainen ADVOC-kumppani. 
  • Avustimme Suomeen rekisteröidyn yhtiön ulkomaisia omistajia ylimääräisen yhtiökokouksen järjestämisessä sekä sen dokumentoinnissa Suomen osakeyhtiölain mukaan. 
  • Portugalilaista yritysasiakasta avustimme vastapuolen ollessa suomalainen yhtiö. Riitaisuus koski välimieslausekkeen sisältänyttä sopimusta teollisuustoimituksesta Etelä-Amerikassa. 
  • Kiinalainen yritysasiakas turvautui meihin suomalaisen sopimuskumppaninsa saneerausasiassa. 

Kysy meiltä apua kansainvälistä osaamista vaativissa toimeksiannoissa

Jos sinulla on kansainvälistä osaamista vaativa toimeksianto, niin käännythän puoleemme. Me Lindblad & Co sekä ADVOC-kumppanimme auttamme sinua ja yritystäsi vaativissakin kansainvälisoikeudellista osaamista edellyttävissä asioissa. 

Voit lukea ADVOCin toiminnasta lisää verkoston kotisivuilta.

© 2024 Asianajotoimisto Lindblad