fbpx

Asunnon vuokrauksessa sovelletaan omaa lainsäädäntöään, jossa turvataan erityisesti vuokralaisen asema. Myös vuokranantajalle on säädetty oikeuksia ja velvollisuuksia. Autamme ratkomaan ongelmia ja riitoja, joita syntyy, kun vuokrasopimuksen toinen osapuoli ei huolehdi velvoitteistaan.

Vuokrasopimukset

Vuokrasopimus kannattaa aina tehdä kirjallisesti ja lakia tuntevan asiantuntijan toimesta. Olennaiset sopimusehdot liittyvät muun muassa vuokrasuhteen pituuteen ja vuokran määrään. Hyvällä vuokrasopimuksella ratkaistaan jo vuokrasuhteen syntyessä paljon ongelmia, joihin voidaan törmätä myöhemmin.

Kun olet vuokraamassa asuntoa, autamme rakentamaan vuokrasopimukset tai vuokrasopimuspohjat kuntoon. Hyödynnä asiantuntijoidemme kokemus ja osaaminen ja nauti turvallisesta vuokraamisesta!

Vuokrasuhderiidat

Vuokralaisen ja vuokranantajan välillä voi syntyä riitaa esimerkiksi vuokran maksun laiminlyönneistä, asunnon käyttämisestä tai vuokralaisen aiheuttamista vauriosta. Mikäli ongelmaa ei saada sovittua, on vuokranantajan noudatettava laissa määritettyä menettelyä ja haettavat häätöä varten tuomioistuimen tuomio.

Jos tuntuu, että vuokralainen tai vuokranantaja ei toimi pelisääntöjen mukaan, autamme jäsentämään tilannetta ja järkevintä toimintatapaa. Saat myös apua vuokrasopimusten riitojen ratkaisuun kauttamme.

Vuokraatko omakotitaloa tai asuntoa lyhytaikaisesti?

Omakotitalon tai asunnon lyhytaikainen vuokraus esimerkiksi AirBnB:n kautta voi olla kiinnostava mahdollisuus. Lue asiantuntijamme ajatukset artikkeleistamme.

Apunasi monipuolinen kokemus asunto- ja kiinteistökaupoista

Asunto-osakeyhtiöihin ja kiinteistöosakeyhtiöihin liittyvät asianajopalvelut ovat vahvaa erityisalaamme. Meillä on monipuolinen kokemus sekä asunto-osakeyhtiöiden että osakkeenomistajien avustamisesta muun muassa korjaus- ja kunnossapitovastuuta koskevissa asioissa.

Tuliko vuokrasuhteessa riitaa tai epäselvyyksiä?

Ota yhteyttä ja asunto-oikeuden tiimimme on aina valmis auttamaan vuokrasuhteen kysymyksissä. Autamme asiakirjojen asiakirjojen laatimisessa, oikeuksiesi selvittämisessä sekä riitojen ratkaisussa.

Minna Ravi (o.s. Romu)

Ota yhteyttä

Täytä oheinen yhteydenottolomake ja palaamme asiaasi pian! Voit myös tutustua sivustomme monipuolisiin materiaaleihin, kuten artikkeleihin ja oppaisiin.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
© 2024 Asianajotoimisto Lindblad