fbpx

Lakipalvelut asunto-osakeyhtiöille ja isännöitsijälle

Asunto-osakeyhtiö on osakeyhtiön erityistyyppi, jonka tehtävä ei ole tuottaa voittoa, vaan hallita kiinteistöä ja sillä sijaitsevia asumiskäyttöön tarkoitettuja rakennuksia. Suomessa asunto-osakeyhtiöt ovat hyvin tavallisia, eikä niihin muuttaminen vaadi asukkaan ennakkohyväksyntää toisin kuin joissain muissa maissa.

Asianajotoimisto Lindbladin asunto-oikeuteen erikoistunut tiimi palvelee asunto-osakeyhtiöitä ja osakkeenomistajia kaikissa asunto-osakeyhtiölain soveltamisalaan kuuluvissa asioissa ja auttaa ratkaisemaan riitoja osakkaiden ja yhtiön välillä.

Lakipalvelut asunto-osakeyhtiöille ja osakkaille

Autamme ratkomaan asunto-osakeyhtiön ja osakkaiden välisiä riitoja. Ota yhteyttä ja kysy lisää.

Asunto-osakeyhtiölaki

Asunto-osakeyhtiölaissa määritellään taloyhtiön toimintaan olennaisesti vaikuttavat seikat, kuten vastuut, velvollisuudet ja oikeudet sekä osakkeenomistajien että taloyhtiön näkökulmasta. Näiden säädösten avulla rakennetaan perusta taloyhtiön toiminnalle, ja ne antavat selkeät raamit taloyhtiön hallinnolle ja päätöksenteolle.

Neuvontaa asunto-osakeyhtiölle ja isännöitsijöille

Tarjoamme palvelujamme sekä erikoistunutta asiantuntemustamme asunto-osakeyhtiöille kaikissa asunto-osakeyhtiölain soveltamisalaan liittyvissä kysymyksissä. Etsitpä apua riitatilanteissa, taloudellisissa ongelmissa tai hallinnollisissa tehtävissä, asianajajamme ovat valmiina auttamaan.

Yhtiökokousmenettely

Asunto-osakeyhtiön toiminnassa korostuu yhtiökokous, joka on päätöksenteon keskus. Vuosittaisessa yhtiökokouksessa käsitellään tiettyjä lakisääteisiä asioita, kuten tilinpäätöksen vahvistaminen. Lisäksi on mahdollista pitää ylimääräisiä yhtiökokouksia, jotka pidetään tarvittaessa, esimerkiksi remonttipäätöksiä varten.

Yhtiöjärjestys

Yhtiöjärjestys on keskeinen asiakirja, joka määrittelee osakeyhtiön toimintatavat ja säännöt. Se rekisteröidään kaupparekisteriin ja sisältää tärkeitä määräyksiä yhtiön toiminnasta.
Koska yhtiöjärjestys määrittää yhtiön hallintoa vahvasti, sen laatimiseen kannattaa paneutua huolellisesti. Siinä on tärkeää noudattaa osakeyhtiölain pakottavia sääntöjä ja hyvää hallintotapaa.

Konsultointipalvelut hallitukselle ja isännöitsijälle

Olemme apuna, kun asunto-osakeyhtiössä tarvitaan juridista osaamista. Konsultoimme asunto-osakeyhtiöiden hallitusten jäseniä ja isännöitsijöitä kaikenlaisissa oikeudellisissa ongelmatilanteissa nopeallakin aikataululla.

Asunto-osakeyhtiön hallituksen ja isännöitsijän vastuu

Asunto-osakeyhtiön hallituksen ja isännöitsijän vastuut ovat keskeinen osa yhtiön hallintoa ja kiinteistön ylläpitoa. Isännöitsijän ja hallituksen vastuut asunto-osakeyhtiössä keskittyvät yhtiön hallintoon, kiinteistön ylläpitoon ja päivittäisen toiminnan järjestämiseen. Näiden vastuualueiden asianmukainen hoitaminen on keskeistä asunto-osakeyhtiön toiminnan kannalta.

Autamme varmistamaan, että kaikki päätökset ja toimet ovat sopusoinnussa asunto-osakeyhtiölainsäädännön ja yhtiöjärjestyksen kanssa ja tarjoamme tehtäviin asiantuntevaa oikeudellista neuvontaa ja tukea.

Opas asunto-osakeyhtiön kunnossapitovastuusta

Mitä asunto-osakeyhtiölain mukainen kunnossapito tarkoittaa? Lue opas ja tiedät mitä hallituksen jäsenten ja osakkaiden on tärkeä tietää.

Asunto-osakeyhtiön tilojen hallinta ja hallintaannotto

Asunto-osakeyhtiön osakas ei omista huoneistoaan. Hän omistaa osakkeet, jotka oikeuttavat tietyn huoneiston hallintaan. Itse rakennus huoneistoineen on asunto-osakeyhtiön. Tämän vuoksi yhtiöllä on myös oikeus tietyissä tilanteissa ottaa osakkaan huoneisto tai muut tilat hallintaansa.

Asunto-osakeyhtiön ja osakkaiden väliset riidat

Toisinaan syntyy riitaa esimerkiksi osakkaiden yhdenvertaisuuden takia tai sitten osakas voi olla tyytymätön yhtiökokouksen päätökseen. Myös erilaiset remontteihin liittyvät asiat tai epäselvyys osakkaan ja yhtiön kunnossapitovastuusta voivat kärjistyä riidaksi. Lindbladin tiimi auttaa löytämään sovinnollisen ratkaisun ja tarvittaessa toimii apunanne myös oikeudenkäynneissä.

Taloyhtiön taloudelliset ongelmat ja konkurssitilanteet

Kuten mikä tahansa yhtiö, myös asunto-osakeyhtiö voi ajautua konkurssiin. Asunto-osakeyhtiöiden konkurssit ovat olleet harvinaisia, mutta yleinen talouden epävarmuus, energian hinnannousu ja korkeammat korot aiheuttavat ongelmia myös taloyhtiöille. Avustamme yhtiöitä ja osakkaita tilanteissa, joissa asunto-osakeyhtiö on ajautunut talousvaikeuksiin.

Apunasi monipuolinen kokemus asunto- ja kiinteistökaupoista

Asunto-osakeyhtiöihin ja kiinteistöosakeyhtiöihin liittyvät asianajopalvelut ovat vahvaa erityisalaamme. Meillä on monipuolinen kokemus sekä asunto-osakeyhtiöiden että osakkeenomistajien avustamisesta muun muassa korjaus- ja kunnossapitovastuuta koskevissa asioissa.

Lindblad palveluksessasi

Autamme ammattitaidolla asunto-osakeyhtiöiden erilaisissa lakiapua vaativissa tilanteissa.

Minna Ravi (o.s. Romu)

Ota yhteyttä

Täytä oheinen yhteydenottolomake ja palaamme asiaasi pian! Voit myös tutustua sivustomme monipuolisiin materiaaleihin, kuten artikkeleihin ja oppaisiin.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
© 2024 Asianajotoimisto Lindblad