fbpx

Perinnällä tarkoitetaan erilaisia tapoja saada velkojalle suoritus vapaaehtoisesti velalliselta. Perintään eivät kuulu toimet tuomioistuimessa, mutta avustamme mielellämme myös tuomioistuinasioissa.

Varmistamme aina perintätoimissamme, että hyvää perintätapaa noudatetaan. Hyvä perintätapa sisältää esimerkiksi kiellot aiheuttaa kohtuuttomia kuluja velalliselle, perintätoimien käyttö, vaikka ne tiedetään tuloksettomiksi, sekä vanhentuneen saatavan periminen.

Kuluttajasaatavien perintä

Kuluttajasaatavien kohdalla lain tarkoituksena on varmistaa, ettei kuluttajalta peritä kohtuuttoman suuria perintäkuluja.

Kuluttajasaatavan perintään liittyy paljon lainsäädäntöä, esimerkiksi enimmäismääriä perintäkuluihin sekä yksittäisiin perintätoimiin kuin myös viivästyskorkoihin. Voimme avustaa sinua tai yritystäsi velkomaan kuluttajasaatavaa ammattimaisesti ja hyvä perintätapa huomioiden.

Perinnässä on otettava huomioon esimerkiksi missä järjestyksessä ja millä aikaväleillä tiettyjä perintätoimia saa tehdä. Kerromme mielellämme lisää.

Ei-kuluttajasaatavien perintä

Yritysten välisten saatavien kohdalla ei ole niin paljon pakottavia lain säännöksiä. Laissa ei määrätä esimerkiksi, että yritysten välisissä sopimuksissa täytyy ensin lähettää maksumuistutus ennen maksuvaatimuksen lähettämistä. Lisäksi tratan käyttö on sallittu.

Kun velallinen ei ole kuluttaja, laissa ei säädetä rahamääriä enimmäisperintäkuluista, vaan lain mukaan perintäkulujen on oltava kohtuulliset ja kohtuullisuutta arvioitaessa on otettava huomioon saatavan suuruus, suoritettu työmäärä, perintätehtävän tarkoituksenmukainen suoritustapa ja muut seikat. Tällaisen arviointi voi edellyttää kääntymistä ammattilaisen puoleen.

Suoritusten kohdentamisjärjestys

On hyvä muistaa, että jos velallinen on muu kuin kuluttaja, velan maksu saadaan kohdentaa ensin perintäkuluihin ja niiden korkoon.

Jos velallinen on taas kuluttaja, hänen asemaansa turvataan siten, että saatavaa perittäessä kertyneitä varoja saa kohdentaa perintäkuluille ja niiden korolle vasta saatavan ja sen koron tultua suoritetuiksi.

Lindbladilta apua perintätoimiin!

Anna meidän auttaa perintäasioissa. Varmistamme aina perintätoimissamme, että hyvää perintätapaa noudatetaan. Kysy lisää perintäpalvelustamme.

Tutustu yritysjärjestelyjä käsitteleviin oppaisiimme

Löydät kaikki yritysjärjestelyjä käsittelevät oppaamme materiaalit-osiosta.

Ota yhteyttä

Täytä oheinen yhteydenottolomake ja palaamme asiaasi pian! Voit myös tutustua sivustomme monipuolisiin materiaaleihin, kuten artikkeleihin ja oppaisiin.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
© 2024 Asianajotoimisto Lindblad