fbpx

Kuntien ja kuntayhtymien toiminnan organisointi yhtiö- ja sopimusoikeuden keinoin on järkevä tapa saavuttaa taloudellisia hyötyjä ja tuoda sujuvuutta toimintaan.

Tarjoamme asiantuntevaa lakiosaamista kuntien tarpeisiin

Kunta- ja kilpailulainsäädäntö edellyttää, että muun muassa kuntien ja kuntayhtymien tulee yhtiöittää markkinoilla kilpailutilanteessa toimivat toiminnot, jotta ne ovat samanarvoisessa asemassa yksityisten yritysten kanssa. Yhtiöittämisen tuloksena syntyy joko in-house-yhtiöitä eli sidosyksiköitä, jotka myyvät omistajiensa ulkopuolelle korkeintaan 5 prosenttia tai 500 000 euroa liikevaihdostaan, tai out-house-yhtiöitä, jotka toimivat markkinoilla eivätkä täytä sidosyksikön kriteerejä.

Erilaisilla yritysjärjestelyillä voidaan tehostaa kuntien, kuntayhtymien ja maakuntien toimintoja, pienentää kustannuksia sekä tarjota palveluja laajemmin kuin yksittäisen kunnan resursseilla olisi mahdollista. Järjestelyt, joilla tehokkuutta lisätään, ovat siten helposti kaikkien järjestelyihin osallistuvien osapuolten kannalta hyödyllisiä.

Omistajaohjauksella huolehditaan siitä, että kunnan tytäryhteisöjen toiminnassa huomioidaan kuntakonsernin kokonaisetu. Menettelytavat, joilla omistajaohjaus tapahtuu, määritellään konserniohjeessa.

Kunnanjohtajasopimuksella on tärkeä merkitys kunnanjohtajan onnistumisen edellytysten turvaamisessa ja tavoitteiden selkeyttämisessä, sillä kunnanjohtajan tehtäväkenttä on hyvin moniulotteinen ja vaativa.

Lue lisää

» In-house- ja out-house-yhtiö

» Julkisyhteisöjen yrityskauppa ja yritysjärjestely

» Omistajaohjaus

» Kunnanjohtajasopimus

Opas: Näin teet hyvän sopimuksen

Laadimme avuksesi oppaan, johon kokosimme keskeisimmät onnistuneeseen sopimuksentekoon liittyvät asiat.

Ota yhteyttä

Täytä oheinen yhteydenottolomake ja palaamme asiaasi pian! Voit myös tutustua sivustomme monipuolisiin materiaaleihin, kuten artikkeleihin ja oppaisiin.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
© 2024 Asianajotoimisto Lindblad