fbpx

Selvitä faktat, pyydä asiantuntija apuun
ja toimi vasta, kun kaikki on selvää

Työsuhteisiin liittyy useita erilaisia tilanteita, joissa työnantajan ja työntekijän tai kahden eri työntekijän välille syntyy riitaa. Näissä tilanteissa jokaisen riitatilanteeseen joutuneen tulisi muistaa pyytää apua ja selvittää tilanne asiantuntijan kanssa ennen kuin toimii. Näin selvitään monelta riidalta – tai ainakin niiden paisumiselta.

Asianajotoimistomme on erikoistunut auttamaan kysymyksissä, joita työoikeus, virkamiesoikeus ja erilaiset työsuhteiden erityistilanteet asettavat.

Työsopimus ja muut työ- tai virkasuhteeseen liittyvät asiat

Tarjoamme vankkaan kokemukseen ja juridiseen osaamiseen perustuvaa apua työsuhteiden aloittamiseen, päättymiseen ja niiden aikana ilmeneviin asioihin. Autamme johtaja- ja työsopimusten teossa, työelämän muutostilanteissa, kuten yt-tilanteissa ja liikkeenluovutuksissa sekä työsuhteiden riidanratkaisussa.

Jos yläpuolella oleva video ei näy laitteellasi, tarkastathan evästeasetukset.

Sopimukset

Uuden avainhenkilön tai työntekijän tullessa yritykseen sekä työnantajan että työntekijän on erittäin tärkeää olla selvillä työsuhteeseen liittyvistä sopimuksista ja pakottavista määräyksistä. Työsuhde perustuu työsopimukselle, mutta sen lisäksi työnantaja ja työntekijä voivat sopia esimerkiksi salassapidosta ja kilpailukiellosta.

Lue lisää

Työ- ja virkasuhteen päättäminen

Työ- tai virkasopimus voi päättyä monella tavalla. Työntekijä tai viranhaltija voi irtisanoutua itse, jolloin hänen on noudatettava irtisanomisaikaa. Työnantaja voi päättää työsuhteen vain lain mukaisella perusteella.

Lue lisää

Työsuojelu ja työturvallisuus

Sekä työntekijän että työnantajan velvollisuuksiin kuuluu omalta osaltaan edistää työturvallisuutta, johon kuuluu sekä tapaturmien että terveydellisten haittojen estäminen.

Lue lisää

Yleisimmät työoikeuden palvelut kiinteään hintaan

Tarjoamme monia yrityksen tarvitsemia palveluita selkeästi hinnoiteltuina tuotepaketteina. Katso kaikki tuotepaketit tästä.

Apunasi monipuolinen kokemus työelämän lakiasioista

Tarjoamme ajantasaisiin tietoihin ja vankkaan kokemukseen perustuvia palveluitamme niin työsuhteen aloituksessa, päättymisessä kuin työsuhteen keston aikanakin ilmenevissä oikeudellista asiantuntemusta edellyttävissä tilanteissa.

Työ- ja virka-asiat vaativat usein juridista osaamista

Avustamme asioissa, jotka liittyvät esimerkiksi:

Työ- ja virkasopimuksia on syytä tarkastella osana kasvua

Työ- ja virka-asioihin liittyvä juridinen apu mielletään usein liikaakin riidanratkaisun kautta. Hyvillä sopimuksilla ja kunnollisella varautumisella osa riidoista voitaisiin välttää kokonaan. Tämän vuoksi työsuhteisiin liittyviä sopimuksia olisikin hyvä tarkastella aika ajoin osana organisaation kasvua. Avustamme avainhenkilöiden johtajasopimuksiin, toimitusjohtajasopimuksiin sekä esimerkiksi avainhenkilöiden sitouttamiseen liittyvissä asioissa.

Työ- tai virkasuhteen päättäminen sekä yt-neuvottelutilanteisiin varautuminen

Työ- tai virkasuhteen päättäminen on tyypillinen asia, joka aiheuttaa riitoja työntekijän ja työnantajan välille. Asianajajan avusta on hyötyä jo irtisanomista tai työsuhteen purkamista suunnitellessa, jotta osaat toimia varmasti oikein ja vältät mahdolliset ongelmat.

Työsuhteiden päättäminen ei koskaan ole erityisen mieluisaa, mutta hyvin hoidettuna tilanne on selkeä. Työnantajan näkökulmasta on myös keskeistä, että asiat hoidetaan lain kirjaimen mukaan, jotta vältytään mahdollisilta ongelmilta ja seuraamuksilta.

» Tutustu työoikeuden tuotteistettuihin palveluihimme

Opas: Työsuhteen päättäminen työntekijän henkilöön liittyvästä syystä

Lue oppaastamme, mitä irtisanomisessa lain mukaan on otettava huomioon.

Johtamisen ja työpaikkojen kulttuurinmuutos näkyy myös juridiikassa

Useilla työpaikoilla kohtaavat erilaisista taustoista tulevat, eri sukupolvia edustavat henkilöt. Väliin syntyy epäselvyyksiä ja riitoja, kun yhteiset pelisäännöt eivät ole kaikkien mielestä samat. Työlainsäädäntö määrittää varsin tarkat ohjeet työnantajalle esimerkiksi työelämässä tapahtuvaa syrjintää, häirintää, työturvallisuuden laiminlyöntiä jne. kohtaan. Samaten esimerkiksi työrikokset sekä erilaiset sopimusrikkomukset, kuten kilpailukielto- ja salassapitosopimusten laiminlyönnit, aiheuttavat tarvetta turvautua asianajajaan.

Tiimimme avustaa kaikissa työasioihin liittyvissä asioissa ja palvelemme niin työnantajia kuin työntekijöitäkin.

Ota yhteyttä

Täytä oheinen yhteydenottolomake ja palaamme asiaasi pian! Voit myös tutustua sivustomme monipuolisiin materiaaleihin, kuten artikkeleihin ja oppaisiin.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
© 2024 Asianajotoimisto Lindblad