fbpx

Yrityssaneeraus tulee kyseeseen, jos yrityksellä on edellytyksiä yritystoiminnan jatkamiseen.

Yrityssaneeraus on konkurssin vaihtoehtona

Velkasaneerauksen tarkoitus on jatkamiskelpoisen yritystoiminnan edellytysten turvaaminen. Saneerattava yritys eroaa konkurssiyrityksestä siten, ettei se ole elinkelvoton. Sen taloudelliset vaikeudet ovat tilapäisiä ja johtuvat syistä, jotka ovat korjattavissa.

Menettely voidaan jakaa aloitus-, suunnittelu-, päätöksenteko- ja vahvistamis- sekä toteutusvaiheisiin. Menettelyn eri vaiheet vaativat juridista asiantuntemusta.

Yrityssaneeraukseen pääseminen edellyttää tuomioistuimen hyväksyntää. Menettelyssä velkojat hyväksyvät tietynsuuruiset tappiot, koska saneerausohjelmassa yritys sitoutuu tiettyjen velkojen maksamiseen, mutta loput velat annetaan anteeksi. Kuitenkin myös velkojan kannalta saneerausmenettely tuottaa usein paremman lopputuloksen kuin konkurssi, koska tarkoituksena on tehdä yrityksestä taas kannattava. Saneerausohjelmassa määrätyt suoritukset ovatkin usein todellisuudessa suurempia kuin mitä velkoja saisi konkurssipesästä.

Tyypillisin syy saneeraushakemuksen menestymättömyyteen on huonosti tehty hakemus. Usein saneerausta aletaan myös edes harkita liian myöhään. Jos yritykselläsi on haasteita kassavirrassa, Lindblad auttaa sinua harkitsemaan vaihtoehtoja ja kertoo lisää saneerauksesta sekä sen sopivuudesta edesauttamaan yrityksesi jatkumista.

Lue miten ja milloin yrityksen on mahdollista hakeutua yrityssaneeraukseen ›

Mietitkö yritystoiminnan jatkamisen edellytyksiä?

Asianajajillamme ja lakimiehillämme on vahvaa osaamista yrityssaneerauksista ja maksukyvyttömyysasioiden hoidosta. Ota yhteyttä, jos kaipaat apuamme!

Tutustu yritysjärjestelyjä käsitteleviin oppaisiimme

Löydät kaikki yritysjärjestelyjä käsittelevät oppaamme materiaalit-osiosta.

Ota yhteyttä

Täytä oheinen yhteydenottolomake ja palaamme asiaasi pian! Voit myös tutustua sivustomme monipuolisiin materiaaleihin, kuten artikkeleihin ja oppaisiin.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
© 2024 Asianajotoimisto Lindblad