fbpx

Oikein tehdyt sopimukset ja muut kauppakirjat ovat edellytys onnistuneelle kiinteistökaupalle.

Kiinteistön kauppa on tarkasti säädelty oikeustoimi, ja molempien osapuolten on oltava tietoisia lain sisällöstä. Varminta on ottaa kauppakirjan laadintaan lakiasiantuntija mukaan, jotta kauppakirjasta tulee juridisesti pätevä ja mahdollisilta myöhemmiltä ongelmatilanteilta vältytään. Huomioimme luonnollisesti asiakkaamme edun kauppakirjaa laadittaessa.

Voimme laatia kauppakirjan asiakkaan käyttöön tai tarkistaa jo olemassa olevan kauppakirjaluonnoksen. Halutessanne avustamme myös kaupantekotilaisuudessa.

Kiinteistön kauppakirjojen laadinta

Tarjoamme kiinteistön asuinkiinteistön tai asunto-osakkeen kauppakirjan laatimisen kiinteähintaisena palveluna

Kiinteistökaupan kauppakirjat ja sopimukset

Usein kiinteistönvälittäjät huolehtivat oikeiden käytäntöjen noudattamisesta, mutta myyjän ja ostajan tehdessä suoraan keskenään kiinteistö- tai asuntokauppoja lainsäädäntöön on ehdottomasti perehdyttävä. Varminta on ottaa kauppakirjan laadintaan lakiasiantuntija mukaan.

Kiinteistön kauppakirja on tärkeää tehdä oikein, jotta se on juridisesti pätevä ja mahdollisilta myöhemmiltä ongelmatilanteilta vältytään. Voimme auttaa kauppakirjojen ja muiden kiinteistön ostoon liittyvien asiakirjojen teossa.

Jos kiinteistön kauppaa ei pystytä tekemään heti, on mahdollista tehdä kiinteistökaupan esisopimus tai asuntokaupan esisopimus. Sen avulla osalliset voivat varmistaa toistensa sitoutumisen kauppaan siihen asti, kunnes kauppakirja on tehty, ja sopia jo ennakkoon kaupan ehdoista.

Tutustu tarkemmin kiinteistökaupan sopimuksiin:

Kiinteistökaupan virheet vaativat reagointia

Yksityisten ihmisten oikeudelliset riidat liittyvät usein juuri kiinteistöjen kauppaan. Kiinteistökauppojen riskien minimoimiseksi sekä myyjän että ostajan kannattaa olla tarkkana: myyjän on muistettava tiedonantovelvollisuutensa ja ostajan tulee tarkastaa kiinteistö huolellisesti.

Kiinteistöissä saattaa olla piileviä virheitä, jotka havaitaan vasta kaupanteon jälkeen. Kyse voi olla siitä, että myyjä on antanut väärää tietoa tai jättänyt olennaisia tietoja kertomatta, tai joskus virhe on muusta syystä paljastunut vasta kaupanteon jälkeen esimerkiksi remontin yhteydessä. Kaupan molempien osapuolten on hyvä perehtyä myyjän vastuuseen virhetilanteissa.

Avustamme sekä myyjiä että ostajia erilaisissa kiinteistökauppojen riitatilanteissa

Kiinteistökaupan virhetilanteissa nopea reagointi on ensisijaisen tärkeää vaatimusten menestymisen kannalta, joten ethän epäröi ottaa toimistoomme yhteyttä. Avullamme tilanne saadaan usein hoidettua nopeasti ja ilman turhaa asianosaisten välistä riitelyä.

Joskus kiinteistökaupan virhe voi johtaa hinnanalennukseen. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että myyjä joutuu palauttamaan ostajalla osan kauppahinnasta, koska myyty kiinteistö ei vastannut kauppakirjassa sovittua.

Opas asuntokaupan virhetilanteeseen

Asuntokaupoissa on kyse isoista asioista, mutta toisinaan kaupan kohde ei vastaakaan odotuksia. Miten tällaisissa tilanteissa tulisi toimia ja milloin ostajalla on oikeus vaatia hyvitystä? Tämä opas antaa tietoa sekä myyjille että ostajille asuntokaupan virhetilanteisiin liittyen.

Asuntokaupan ABC-webinaarit

Tietopaketti asunnon myyjälle

Mitä kaikkea asunnon myyjän tulee muistaa, tarkistaa ja huomioida asuntokaupassa?

Katso maksuton tallenne ›

Tietopaketti asunnon ostajalle

Mitä asunnon ostajan tulee tarkistaa ja tietää ennen kauppakirjan allekirjoittamista?

Katso maksuton tallenne ›

Asuntokauppaan liittyvien muiden tahojen vastuut

Millaisia vastuita muilla asuntokauppaan liittyvillä toimijoilla on?

Katso maksuton tallenne ›

Apunasi monipuolinen kokemus asunto- ja kiinteistökaupoista

Asunto-osakeyhtiöihin ja kiinteistöosakeyhtiöihin liittyvät asianajopalvelut ovat vahvaa erityisalaamme. Meillä on monipuolinen kokemus sekä asunto-osakeyhtiöiden että osakkeenomistajien avustamisesta muun muassa korjaus- ja kunnossapitovastuuta koskevissa asioissa.

Lindbladin kiinteistöoikeuden ammattilaiset apunasi

Kiinteistöoikeus on vahvaa erityisalaamme. Autamme kiinteistökaupoissa asiantuntevasti niin myyjiä kuin ostajiakin.

Minna Ravi (o.s. Romu)

Ota yhteyttä

Täytä oheinen yhteydenottolomake ja palaamme asiaasi pian! Voit myös tutustua sivustomme monipuolisiin materiaaleihin, kuten artikkeleihin ja oppaisiin.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
© 2024 Asianajotoimisto Lindblad