fbpx

Liiketilan vuokraaminen on merkittävä askel yrityksen kasvuvaiheessa tai uutta liiketoimintaa käynnistäessä. Vuokrasuhteisiin liittyy kuitenkin monia juridisia kysymyksiä ja haasteita, jotka on syytä ottaa huomioon jo ennen vuokrasopimuksen allekirjoitusta.

Kokeneet asianajajamme tarjoavat kattavaa oikeudellista neuvontaa ja apua liiketilan vuokraamiseen liittyvissä asioissa. Ota meihin yhteyttä ja varmista vuokrasuhteesi turvaaminen ja yrityksesi asioiden lainmukainen ja ammattitaitoinen hoitaminen.

Lakipalvelut asunto-osakeyhtiöille ja vuokranantajille

Apunasi monipuolinen kokemus kiinteistöoikeudesta ja vuokrasopimuksien laatimisesta.

Liiketilan vuokrasopimuksen laatiminen

Liiketilan vuokrasopimus on olennainen osa vuokrasuhteen hallintaa. Se voi olla joko toistaiseksi voimassa oleva tai määräaikainen, ja siinä sovitaan vuokran määrästä, maksutavoista ja muista käyttöön liittyvistä ehdoista. Vuokrasopimuksen laatiminen kirjallisesti antaa selkeyttä ja turvaa vuokralaiselle ja vuokranantajalle. Asiantuntijamme auttavat laatimaan kannattavan lainmukaisen sopimuksen.

Liiketilan vuokrasopimuksen purkaminen

Vuokrasopimuksen purkaminen voi tapahtua erilaisissa tilanteissa, kuten vuokranmaksun laiminlyönnin, sopimusehtojen rikkomisen tai huoneiston vahingoittamisen seurauksena. Sekä vuokranantajalla että vuokralaisella on omat oikeutensa ja velvollisuutensa purkamistilanteissa. Tarjoamme apua ja toimimme tukena tilanteissa, joissa liiketilan vuokrasopimus tulee purettavaksi.

Liiketilan vuokrasopimuksen irtisanominen

Liiketilan vuokrasopimuksen irtisanominen vaatii kirjallisen ilmoituksen, ja siinä noudatetaan yleensä tiettyä irtisanomisaikaa. Vuokralaisella ja vuokranantajalla on lain mukaan erilaiset irtisanomisajat, jotka on syytä huomioida sopimusta tehtäessä. Autamme liiketilan vuokrasopimuksen irtisanomistapauksissa, jotta lain noudattaminen voidaan varmistaa ja mahdolliset riidat sovitella mahdollisimman kivuttomasti.

Liiketilan vakuus ja vuokravakuus

Vuokranantaja vaatii useimmiten liiketilan vuokralaiselta vakuuden vuokrasuhteen velvoitteiden turvaamiseksi. Vakuuden tarkoitus on kattaa mahdolliset vuokranmaksun laiminlyönnit tai vahingot huoneistolle. Mikäli liiketilan vuokravakuuden kanssa ilmenee epäselvyyksiä, asianajajamme ovat tukenasi.

Opas asuntokaupan virhetilanteeseen

Asuntokaupoissa on kyse isoista asioista, mutta toisinaan kaupan kohde ei vastaakaan odotuksia. Miten tällaisissa tilanteissa tulisi toimia ja milloin ostajalla on oikeus vaatia hyvitystä? Tämä opas antaa tietoa sekä myyjille että ostajille asuntokaupan virhetilanteisiin liittyen.

Apunasi monipuolinen kokemus asunto- ja kiinteistökaupoista

Asunto-osakeyhtiöihin ja kiinteistöosakeyhtiöihin liittyvät asianajopalvelut ovat vahvaa erityisalaamme. Meillä on monipuolinen kokemus sekä asunto-osakeyhtiöiden että osakkeenomistajien avustamisesta muun muassa korjaus- ja kunnossapitovastuuta koskevissa asioissa.

Lindbladin kiinteistöoikeuden ammattilaiset apunasi

Kiinteistöoikeus on vahvaa erityisalaamme. Autamme kiinteistökaupoissa ja vuokrauksessa asiantuntevasti kaikkia osapuolia.

Minna Ravi (o.s. Romu)

Ota yhteyttä

Täytä oheinen yhteydenottolomake ja palaamme asiaasi pian! Voit myös tutustua sivustomme monipuolisiin materiaaleihin, kuten artikkeleihin ja oppaisiin.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
© 2024 Asianajotoimisto Lindblad