fbpx

Konkurssi on lakisääteinen menettely, jossa selvitetään maksukyvyttömän velallisen yrityksen ja sen velkojien taloudelliset suhteet. Jos yrityksellä on edellytyksiä yritystoiminnan jatkamiseen, kyseeseen voi tulla myös velkasaneeraus.

Perustietoa konkurssista

Konkurssi on lakisääteinen menettely, jossa selvitetään maksukyvyttömän velallisen yrityksen ja sen velkojien taloudelliset suhteet.

Konkurssin taustalla on yleensä ylivelkaisuus tai likviditeettiongelma. Konkurssissa velallisen koko omaisuus käytetään yhdellä kertaa hänen velkojensa maksuksi suhteellisesti kunkin velan suuruuden mukaan.

Konkurssiin asettamista voi hakea joko velallinen itse tai velkoja. Käräjäoikeus voi asettaa velallisen konkurssiin, jos hän on muuten kuin tilapäisesti kykenemätön maksamaan velkojaan niiden erääntyessä. Konkurssiin asetettava velallinen voi olla yritys, muu yhteisö, luonnollinen henkilö tai kuolinpesä.

Lue saneerauksesta konkurssin vaihtoehtona ›

Autamme asiantuntevasti konkurssiprosessissa

Toimistollamme on laaja kokemus konkurssiasioiden hoidossa. Toimimme pesänhoitajana velkojan toimesta aloitetussa konkurssissa. Velallisaloitteisessa konkurssissa teemme hakemuksen konkurssin aloittamisesta käräjäoikeudelle. Pesänhoitajana selvitämme pesän tilan ja hoidamme pesäluettelon laatimisen.

Tämän jälkeen hoidamme konkurssin loppuun. Toimiin sisältyvät muun muassa konkurssivalvonta ja varojen realisointi sekä tilitys velkojille. Lain mukaan pesänhoitajalla on oikeus ja velvollisuus valvoa myös konkurssin tehneen velallisen etuja.

Katso kaikki yrityksen konkurssiin tai yrityssaneeraukseen liittyvät palvelumme ›

Asiantuntevaa apua konkurssiprosessiin

Tutustu yrityksen konkurssiin tai yrityssaneeraukseen liittyviin palveluihimme. Ota yhteyttä ja kysy lisää.

Tutustu yritysjärjestelyjä käsitteleviin oppaisiimme

Löydät kaikki yritysjärjestelyjä käsittelevät oppaamme materiaalit-osiosta.

Ota yhteyttä

Täytä oheinen yhteydenottolomake ja palaamme asiaasi pian! Voit myös tutustua sivustomme monipuolisiin materiaaleihin, kuten artikkeleihin ja oppaisiin.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
© 2024 Asianajotoimisto Lindblad