fbpx

Verovelvollinen voi kirjallisesti hakea yksilöityyn verotusta koskevaan kysymykseen ennakkoratkaisua verohallinnolta. Tappioiden poikkeuslupia haetaan erikseen muista kysymyksistä.

Miksi ennakkoratkaisua tarvitaan?

Ennakkoratkaisun tarkoituksena on, että tärkeässä tai poikkeuksellisessa tilanteessa on mahdollista saada ennakkoon tieto, kuinka Verohallinto aikoo menetellä asian verotuksessa. Ennakkoratkaisupäätös sitoo Verohallintoa eli siitä ei voi poiketa.

Ennakkoratkaisupyynnön voi tehdä esimerkiksi tulo-, arvonlisä- sekä lahja- ja perintöverosta. Ennakkoratkaisukysymys on myös muotoiltava tarpeeksi yksilöidysti, eikä se saa koskea pelkkää omaisuuden arvonmääritystä.

Relevantteja kysymyksiä voivat olla esimerkiksi yhtiön luovuttaminen kaupalla ja kysymys siitä, jos kauppa tehdään, määrätäänkö luovutuksensaajalle lahjaveroa ja mikä on veron peruste ja määrä. Tällaiset tilanteet ovat erityisesti sukupolvenvaihdoksissa ja yrityskaupoissa hyvinkin tärkeitä.

Ota yhteyttä!

Avustamme sinua ja yritystäsi selvittämään, mistä asiasta ennakkoratkaisua kannattaa pyytää, tarvittaessa määritämme luovutuksen arvon sekä avustamme muissakin selvityksissä, joita verottajalle on lähetettävä. Lisäksi avustamme muotoilemaan ennakkoratkaisukysymyksen.

Opas: Sukupolvenvaihdos

Sukupolvenvaihdos voi valmistelutoimineen pisimmillään olla vuosien pituinen prosessi, jossa on paljon erilaisia vaiheita ja huomioitavia seikkoja. Lataa avuksi oppaamme, johon on koottu tärkeimmät sukupolvenvaihdokseen liittyvät asiat.

Ota yhteyttä

Täytä oheinen yhteydenottolomake ja palaamme asiaasi pian! Voit myös tutustua sivustomme monipuolisiin materiaaleihin, kuten artikkeleihin ja oppaisiin.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
© 2024 Asianajotoimisto Lindblad