fbpx

23.6.2016

Toimistomme sponsoroi Imatralla vietettävää Etno festivaalia.

Toimistomme sponsoroi Imatralla vietettävää Etno festivaalia.

Ejulistetno festivaalin järjestää Venäjän kulttuuriseura Lyyra, joka aktiivisesti toimii maahanmuuttajien keskuudessa avustaen heitä integroitumisessa suomalaiseen yhteiskuntaan. Lyyra myös ylläpitää venäläisten maahanmuuttajien omaa kieltä ja kulttuuriperinnettä. Festivaali järjestetään Imatralla jo toisen kerran.

Viime vuotisen festivaalin teemana oli 130-vuotinen Suomen kansallispuku sekä Suomen kansalliseepoksen, Kalevalan, 180 vuotisjuhla. Festivaaleilla olivat yhteistyössä Kalevalan Naiset sekä Imatran Inkerit.

Tänä vuonna festivaalin teemaksi on valittu venäjän kansallispuku ja kansallismusiikki. Festivaaleilla on seminaari venäjän kansallispuvusta, mestari-luokat ja venäjän kansallispukujen näyttely. Imatran kulttuurikeskus Virrassa esitellään myös Slaavilaisia nukkeja. Koskenpartaan kesäkadulle rakennetulla lavalla Venäjältä kotoisin olevat tanssiryhmät esittävät venäläisiä kansallistansseja, lauluka sekä pieniä näytelmiä. Konsertin motto on ”Kulttuuria ilman rajoja”. Imatralle saapuvat  taidekollektiivit kahdesta raja-kaupungista, Viipurista ja Svetogorskista sekä Petroskoista.

Ensi vuoden Etno festivaalin teemaksi suunnitellaan ”Karjalaisuus rajan molemmilla puolilla”. Festivaali pyritään myös levittämään Lappeenrantaan.

Vuoden 2016 Festivaali järjestetään Imatran kaupungin ja kaupungin kulttuuriosaston tuella. Festivaalin sponsorina ovat Saimaa Garden, Art-galleri, Evrika, Faro, Asianajotoimisto Lindblad, ja muut. Venäjän kulttuuriseura Lyyra kiittää sponsoreitaan ja toivoo yhteistyön jatkuvan.

Etnofestival

etnofestival2

 

© 2024 Asianajotoimisto Lindblad