fbpx

Tarjoamme kattavat lainopilliset palvelut kiinteistö-, asunto- ja taloyhtiöasioissa. Juristimme auttavat asunto- ja kiinteistökauppojen riita-asioissa sekä esimerkiksi kaupan kohteen virheiden jälkihoidossa.

Asunto-osakeyhtiön lakipalvelut

Palvelemme asunto-osakeyhtiöitä kaikissa asunto-osakeyhtiölakiin liittyvissä asioissa ja autamme ratkaisemaan riitoja osakkaiden ja yhtiön välillä.

Lue lisää

Asunnon myynti ja ostaminen

Opastamme sekä asunto-osakkeen ostajia että myyjiä asuntokauppoihin ja riitatilanteisiin liittyvissä lainopillista osaamista vaativissa tilanteissa.

Lue lisää

Asunnon vuokraus

Autamme ratkomaan asunnon vuokraukseen liittyviä ongelmia ja riitoja, joita syntyy, kun vuokrasopimuksen toinen osapuoli ei huolehdi velvoitteistaan.

Lue lisää

Osaamista asunnon tai kiinteistön myyjän ja ostajan tueksi

Asianajotoimistomme tarjoaa kiinteistöihin ja niiden luovutuksiin, kiinteistöjen kehittämishankkeisiin sekä osakehuoneistoihin liittyvät oikeudelliset palvelut.

Laadimme kiinteistö- ja asuntokauppoihin liittyvät asiakirjat ja sopimukset sekä avustamme kiinteistökaupoissa sekä asunto-osakkeiden kaupoissa. Toimimme sekä myyjien että ostajien tukena. Avustamme myös sopimusten jälkeen tapahtuvissa kaupan virheisiin perustuvien korvausasioiden hoidossa.

Asiantuntijamme ovat apunasi myös asunto-osakeyhtiöiden oikeudellisissa kysymyksissä, esimerkiksi hallituksen toimintaan ja osakkaiden ja yhtiön välisisten riita-asioiden ratkomisessa.

Katso videolta kiinteistöoikeuden tiiminvetäjän esittely.

Asunto-oikeuden palvelut kiinteään hintaan

Teemme asuntokaupan sopimukset ja kauppakirjat ammattitaidolla. Tutustu kiinteähintaisiin tuotepaketteihin ja kysy myös muita palveluitamme.

Kiinteistökaupat

Onnistunut kiinteistökauppa edellyttää oikein tehtyä kauppakirjaa ja mahdollisia muita sopimuksia.

Kiinteistön kauppa on tarkasti säädelty oikeustoimi, ja molempien osapuolten on oltava tietoisia lain sisällöstä. Varminta on ottaa kauppakirjan laadintaan lakiasiantuntija mukaan, jotta kauppakirjasta tulee juridisesti pätevä ja mahdollisilta myöhemmiltä ongelmatilanteilta vältytään. Huomioimme luonnollisesti asiakkaamme edun kauppakirjaa laadittaessa.

Voimme laatia kauppakirjan asiakkaan käyttöön tai tarkistaa jo olemassa olevan kauppakirjaluonnoksen. Halutessanne avustamme myös kaupantekotilaisuudessa.

Lue lisää kiinteistökaupan sopimuksista ja kauppakirjoista ›

Kiinteistökaupan kauppakirjojen laadinta

Tarjoamme kiinteistön asuinkiinteistön tai asunto-osakkeen kauppakirjan laatimisen kiinteähintaisena palveluna

Kiinteistö- tai asuntokaupan virheet vaativat reagointia

Yksityisten ihmisten oikeudelliset riidat liittyvät usein kiinteistö- ja asunto-osakkeiden kauppaan.

Kauppojen riskien minimoimiseksi sekä myyjän että ostajan kannattaa olla tarkkana: myyjän on muistettava tiedonantovelvollisuutensa ja ostajan tulee tarkastaa kaupan kohde huolellisesti.

Vaikka osapuolet toimisivat huolellisesti, kaupan kohteessa voi silti olla virhe. Piilevästä virheestä on kyse, jos se ilmenee molemmille osapuolille vasta kaupan teon jälkeen.

Avustamme sekä myyjiä että ostajia erilaisissa kiinteistö- ja asuntokauppojen riitatilanteissa.

Virhetilanteissa nopea reagointi on ensisijaisen tärkeää vaatimusten menestymisen kannalta, joten ethän epäröi ottaa toimistoomme yhteyttä. Avullamme tilanne saadaan usein hoidettua nopeasti ja ilman turhaa asianosaisten välistä riitelyä.

Tutustu myös aiheesta tekemiimme muistilistoihin ostajalle ja myyjälle: Onko kiinteistössä tai huoneistossa virhe?

Onko kiinteistössä tai huoneistossa virhe?

Laadimme muistilistat ostajalle ja myyjälle riitatilanteiden ehkäisemiseksi. Muistilistan avulla pystyt valitsemaan oikeat askeleet saavuttaaksesi parhaan lopputuloksen.

Asuntokaupan purku ja peruminen

Jos ostetussa asunnossa tai kiinteistössä todetaan olennainen virhe, saattaa kauppa olla mahdollista purkaa. Kiinteistökaupan purkuun voidaan päätyä esimerkiksi kosteusvaurion takia. Jos virhe on sen laatuinen, että se saadaan kohtuullisessa ajassa ja kohtuullisin kustannuksin korjattua, kiinteistökaupan purku ei yleensä tule kyseeseen.

Asuntokaupan peruminen tarjouksen teon jälkeen aiheuttaa joskus kaupan osapuolille erimielisyyttä. Asuntokauppa syntyy silloin, kun tarjous hyväksytään, ja jos ostaja tämän jälkeen kieltäytyy saattamasta kauppaa päätökseen, myyjä voi vaatia ostajalta kauppahintaa tai sopimussakkoa. Kiinteistökaupan kohdalla sen sijaan pelkkä tarjous ei velvoita ostamaan kiinteistöä, vaan tarvitaan erillinen esisopimus kaupasta.

Avustamme myös esisopimukseen liittyvissä kysymyksissä. Lue lisää esisopimuksesta artikkelistamme.

Opas asuntokaupan riitatilanteisiin

Asuntokaupoissa on kyse isoista asioista, mutta toisinaan kaupan kohde ei vastaakaan odotuksia. Miten tällaisissa tilanteissa tulisi toimia ja milloin ostajalla on oikeus vaatia hyvitystä? Tämä opas antaa tietoa sekä myyjille että ostajille asuntokaupan virhetilanteisiin liittyen.

Kiinteistön muodostaminen ja rasitteet

Autamme kaikenlaisissa kiinteistöjen muodostamiseen liittyvissä asioissa, kuten halkomisissa, lohkomisissa tai kiinteistöjen yhdistämisissä. Lisäksi kerromme mielellämme lisää rasitteisiin liittyvissä kysymyksissä. Rasitteet ovat nimensä mukaisesti kiinteistöä rasittavia muiden oikeuksia, esimerkiksi kiinteistön läpi voi kulkea tie toisen omistamalle kiinteistölle

Avustamme asunto- ja kiinteistöoikeuden asioissa, jotka liittyvät mm.

 • kiinteistöjen käyttöön ja luovutukseen
 • kiinteistöjen kehittämiseen
 • Kiinteistöjen muodostamiseen ja rasitteisiin
 • kiinteistökaupan virheisiin ja korvausasioihin
 • asunto-osakkeiden kauppoihin
 • asunto-osakekauppojen virheisiin ja korvausasioihin
 • asunto-osakeyhtiön hallituksen ja isännöitsijän avustamiseen
 • osakkeenomistajan avustamiseen
 • korjaus- ja kunnossapitovastuuseen
 • hallintoon ja päätöksentekoon
 • yhtiöiden perustamisiin ja yhtiöjärjestelyihin
 • ympäristövahinkoihin ja niihin liittyviin korvauksiin.

Apunasi monipuolinen kokemus asunto- ja kiinteistökaupoista

Asunto-osakeyhtiöihin ja kiinteistöosakeyhtiöihin liittyvät asianajopalvelut ovat vahvaa erityisalaamme. Meillä on monipuolinen kokemus sekä asunto-osakeyhtiöiden että osakkeenomistajien avustamisesta muun muassa korjaus- ja kunnossapitovastuuta koskevissa asioissa.

Autamme ammattitaidolla asunto- ja kiinteistökaupoista

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Minna Ravi (o.s. Romu)

Ota yhteyttä

Täytä oheinen yhteydenottolomake ja palaamme asiaasi pian! Voit myös tutustua sivustomme monipuolisiin materiaaleihin, kuten artikkeleihin ja oppaisiin.

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
© 2024 Asianajotoimisto Lindblad