fbpx

KTM Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta vuonna 2009 opintojen suuntautuessa tietojohtamiseen. Aikaisemmin Rautio on työskennellyt Stora Enso Oyj, Imatran tehtaiden matka-asiainhoitajana sekä tiimiassistenttina ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) johdon assistenttina.
Rautio toimii Imatran ja Lappeenrannan toimiston asianajosihteerinä.

Haastattelussa Päivi Rautio

Kerro itsestäsi ja taustasi; miten olet päätynyt tehtävääsi?

Harkitsin jo lukion jälkeen oikeustieteen opintoja, mutta ne jäivät kuitenkin silloin vain harkinnan asteelle. Opiskelin sen sijaan merkonomiksi ja hieman myöhemmin kauppatieteiden maisteriksi.

Kun näin ilmoituksen, jossa haettiin asianajosihteeriä Lindbladin Imatran toimistolle, päätin laittaa hakemuksen. Vanha ajatukseni juridiikan parissa työskentelystä palasi ja olin iloisesti yllättynyt, kun minut valittiin tehtävään. Pääsin nyt tutustumaan asianajotoimiston toimintaan ja näkemään, millaista työskentely juridiikan parissa on. Työssäni olen viihtynyt hyvin ja asianajosihteerin työtehtävät ovat olleet hyvinkin monipuolisia.

Mikä on parasta työssäsi?

Parasta on työn monipuolisuus. Kahta täsmälleen samanlaista päivää ei ole. Toki tietyt rutiinitehtävät toistuvat päivittäin, mutta muutoin tehtävät vaihtelevat toimeksiantojen mukaan.

Pidän myös siitä, että työssäni pystyy kehittämään itseään.

Mitä ominaisuuksia hyvällä asianajosihteerillä tulee mielestäsi olla?

Hyvä asianajosihteeri on järjestelykykyinen, täsmällinen ja joustava. Suurena apuna työssä ovat myös hyvät tietotekniikkataidot sekä hyvä paineensietokyky. Asianajosihteeri on myös mitä suuremmassa määrin asiakaspalvelija, joten hyvät sosiaaliset taidot ovat myös avuksi työssä.

Mitä teet työn vastapainoksi vapaa-ajallasi?

Tapaan ystäviäni, ulkoilen ja harrastan pilatesta.

Mitkä ovat kolme asiaa, joista et luopuisi?

Terveys, ystävät ja matkageeni.

© 2024 Asianajotoimisto Lindblad