fbpx

12.11.2018

Asianajotoimisto Lindblad mukana Avainapteekkien markkinointi Oy:n vaiheissa

Apteekkariosakkaiden omistama Avainapteekkien markkinointi -ketju on hyödyntänyt Lindbladin osaamista mm. osakassopimuksen laatimisessa. Yhteistyö on tuonut varmuuden siitä, että sekä yhtiön että osakkaiden etu on asianmukaisesti huomioitu.

Osakassopimus turvaa kaikkien osapuolten edun

Kun Avainapteekkien markkinointi Oy:n yhteistyö Asianajotoimisto Lindbladin kanssa alkoi vuonna 2011, lähes 100 apteekkaria kokoava yhtiö oli vasta perustamisvaiheessa. Avainapteekkien markkinointi Oy toimii markkinointiketjuna jäsenapteekeilleen ja tuottaa kampanjoita sekä markkinointimateriaalia niiden käyttöön.

Kaikki ketjun jäsenet ovat yhtiön osakkaita. Yksi tärkeimmistä juridista osaamista vaatineista asioista matkan varrella onkin ollut osakassopimuksen laatiminen, jonka Asianajotoimisto Lindblad on hoitanut. Osakassopimusta on päivitetty myöhemmin useamman kerran, ja myös muut sopimukset laadittiin Lindbladin toimesta.

”Itse emme olisi osanneet osakassopimusta tehdä, ja meillä on sellainen periaate, että hankimme asiantuntemuksen niiltä, jotka osaavat. Osakassopimukseen tuli jossain vaiheessa merkittäviäkin muutoksia, kun muissa ketjusopimuksissamme olevaa tietoa yhdisteltiin ja yhtenäistettiin. Nyt tieto on sama kaikissa”, kertoo Avainapteekkien markkinointi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tuuli Koski, joka on myös yksi ketjun osakkaisiin kuuluvista apteekkareista.

”Kun osakassopimus uusittiin, Markku Lindblad oli kokouksessamme mukana avaamassa sen sisältöä tarkemmin, jotta juridiikka tulee oikealla tavalla selostettua. Kaikki jäsenet allekirjoittivat sopimuksen, ja olemme voineet käyttää samaa pohjaa myöhemminkin”, Koski jatkaa.

Sisältö jatkuu opasnoston jälkeen.

Lataa opas osakassopimuksen tekemisestä

Lue oppaastamme, mitä osakassopimus voi sisältää ja millaisia riskejä sillä voidaan välttää?

Yleisneuvontaa, koulutusta ja muuta käytännön apua

Yhteistyön alkuvaiheessa Asianajotoimisto Lindbladin osaamista tarvittiin yhtiön perustamispapereiden teossa, ja myöhemmin Avainapteekkien markkinointi Oy on ollut Asianajotoimisto Lindbladin yleisneuvonta-asiakkaana. Palveluun on kuulunut mahdollisuus kysyä neuvoja aina, kun tilanne vaatii. Asianajotoimisto Lindblad on vuosien varrella järjestänyt Avainapteekkien jäsenille myös erilaisia koulutuksia.

”Hyppäsin puheenjohtajan paikalle lennosta, joten en aluksi tiennyt, että meillä on yleisneuvontasopimus. Sen jälkeen, kun ymmärsin käydä sitä hyödyntämään, olen kysynytkin matalalla kynnyksellä heidän mielipiteitään asioihin. Viimeisimmäksi he neuvoivat meitä juridisissa näkökulmissa, kun ketjumme yhdistyi toisen apteekkiketjun kanssa. Sen myötä meitä apteekkareita on näin syntyneessä uudessa Avainapteekit Oy -ketjussa nyt jo noin 200”, Koski kertoo.

”Asianajotoimisto Lindbladin henkilöt ovat myös olleet mukana kokouksissamme kertomassa eri teemoista, esimerkiksi tietosuojasta, ja auttaneet monissa käytännön jutuissa”, Koski lisää.

Lisäksi Asianajotoimisto Lindblad on hoitanut muutamia Avainapteekkien riita-asioita, mutta käräjille asti ei ole kertaakaan jouduttu. Viimeisen osakassopimuksen uusimisen yhteydessä työstettiin myös ketjusopimusta, samoin yhtiöjärjestystä on tarpeen vaatiessa säädetty sopimaan muiden sopimusten sisältöihin.

Nopeaa palvelua ymmärrettävällä kielellä

Kosken mukaan yhteistyö Asianajotoimisto Lindbladin kanssa on tuonut Avainapteekkien markkinointi Oy:lle turvaa ja varmuutta siitä, että kaikkien ketjun osapuolten edut on huomioitu.

”Meidän ei tarvitse itse miettiä, mitä sopimus juridisesti tarkoittaa, vaan he ovat avanneet asiat meille normaaleille ihmisille ymmärrettävästi”, hän sanoo.

”Emme varmasti olisi osanneet huomioida osakassopimuksessa yhtä hyvin yhtiön etua. He pystyivät ajattelemaan yhtiön näkökulmaa, mutta myös sitä, mikä on kohtuullista jäsenistölle. Olemme todennäköisesti säästyneet riitajutuilta sen ansiosta, että sopimus oli niin selkeästi laadittu.”

”Lindbladin kanssa on pitänyt kaikki, mikä on sovittu. Heidän asiantuntemukseensa on voinut luottaa, ja he tunsivat hyvin tämänkin alan erityispiirteet. Kaikille ne eivät ole niin selviä, vaan siinä yleensä vaaditaan pidempään alan kanssa tekemisissä olemista.”

Eniten Koski on arvostanut Lindbladin palvelussa pikaista reagointia.

”Kun olen pyytänyt nopeaa mielipidettä johonkin muotoseikkaan, vastaus on myös tullut nopeasti. Voin suositella Lindbladia muillekin, ja olen suunnitellut käyttäväni heidän palveluitaan myös yksityishenkilönä.”

Yleisimmät lakiasiainpalvelut kiinteähintaisina paketteina

Tarjoamme monia yritysten ja yksityisasiakkaiden tarvitsemia palveluita selkeästi hinnoiteltuina tuotepaketteina. Katso kaikki tuotepaketit tästä.

© 2024 Asianajotoimisto Lindblad