fbpx

11.10.2019

Helaform Oy varmistaa jälleenmyyntisopimustensa onnistumisen Lindbladin avulla

Lindblad on tarjonnut kansainvälisesti toimivalle Helaformille konsultaatioapua mm. jälleenmyyntisopimuksiin ja tavaramerkkiasioihin liittyen.

Jälleenmyyntisopimus luo pohjan yhteistyölle

Huolellisesti tehdyillä jälleenmyyntisopimuksilla on suuri merkitys liiketoiminnalle, ja erityisesti silloin, kun suuri osa myynnistä tai jopa kaikki myynti tapahtuu jälleenmyyjien kautta.

Asianajotoimisto Lindblad & Co Oy on auttanut liuku- ja taitto-ovijärjestelmiä valmistavaa Helaform Oy:tä jälleenmyyntisopimuksiin liittyvissä kysymyksissä jo muutaman vuoden ajan. Yrityksen päämarkkina-alue on Suomi, mutta lähes puolet liikevaihdosta tulee viennistä. Muun muassa Ruotsissa ja Isossa-Britanniassa Helaformilla on monia pitkäikäisiä vientiasiakassuhteita. Sekä Suomessa että ulkomailla Helaformin tuotteiden myynti tapahtuu jälleenmyyjien kautta.

Ensimmäistä kertaa Helaform kääntyi jälleenmyyntisopimusasioissa Lindbladin puoleen vuonna 2017.

“Lindblad teki meille yleisen jälleenmyyjäsopimuspohjan, jota pystymme itse muokkaamaan tilannekohtaisesti. Viimeisin yhteistyömme liittyi siihen, kun Ruotsiin perustettiin Helaform Sverige Ab. Lindblad auttoi meitä jälleenmyyntisopimukseen ja tavaramerkkeihin liittyvissä asioissa”, kertoo Helaformin vientipäällikkö Atloc Moncada.

Riskien alentaminen on tärkeää liiketoiminnan jatkuvuudelle

Helaformilla tunnistetaan hyvin tehdyn sopimuksen arvo liiketoiminnalle: se tuo varmuutta jatkoa varten ja auttaa ennakoimaan mahdollisia riskejä.

“Lindbladin tarjoama asiantuntemus sopimusasioissa on tuonut turvaa liiketoimintamme jatkuvuudelle. Se on todella tärkeää”, Moncada sanoo.

“Aina on mahdollista, että eteen tulee riitatilanteita ja henkilöihin tai yrityksiin liittyviä kriisitilanteita. Kun jälleenmyyntisopimukset on tehty lakiasiantuntijan kanssa, näiden tilanteiden aiheuttamia riskejä saadaan alennettua huomattavasti”, Moncada lisää.

Asiantuntevaa ja säntillistä palvelua

Asianajotoimisto Lindbladilta Moncada on asioinut asianajajien Markku Lindbladin ja Juhani Tukian kanssa. Moncadan mukaan yhteistyö on ollut kaikin puolin sujuvaa ja täsmällistä.

“Yhteistyömme on tapahtunut pääsääntöisesti sähköpostien välityksellä, ja se on riittänyt hyvin. Palvelu on ollut tosi asiantuntevaa ja säntillistä, ja keskustelut ovat myös aina olleet riittävän syväluotaavia.”

“Suosittelen kyllä Lindbladia mielelläni muillekin. Heidän kanssaan kaikki on toiminut erittäin hyvin.”

© 2024 Asianajotoimisto Lindblad