fbpx

17.8.2022

Avustimme Forssan Oiva Työterveys Oy:tä osakassopimuksissa

Forssan Oiva Työterveys tarjoaa kokonaisvaltaisia työterveyspalveluita pk-yritykselle. Yritys aloitti yhteistyön Asianajotoimisto Lindbladin kanssa heti alkuvaiheessa, kun yrityksen yhteiset pelisäännöt haluttiin saada kirkastettua koko tiimille.

Avainhenkilöiden sitouttaminen yrityksen toimintaan

”Olimme perustaneet yrityksen toisen osakkaan kanssa ja lähdimme kasaamaan tiimiä idean ympärille. Mukaan haluttiin heti alkuvaiheessa uutta osaamista. Halusimme kuitenkin määritellä asiat kunnolla alusta asti, jotta osakassopimuksessa ja yhtiöjärjestyksessä määritetyt yhteiset pelisäännöt ovat selkeät kaikille”, kertoo toimitusjohtaja Tiina Romu.

”Sain tiedon, että Markku oli avustanut muita terveydenhuollon paikkoja aiemmin, joten hänen osaamiseensa oli helppo luottaa”, Romu kertoo. ”Tämän jälkeen Lindbladin porukka onkin avustanut meitä todella monessa asiassa.”

”Olimme tosiaan rakentamassa yritykseen avainhenkilötiimiä ja kävimme neuvotteluita uusien osakkaiden kanssa. Tämän vuoksi osakassopimuskin eli hieman, kun kokoonpano, jonka kanssa neuvotteluja käytiin, muuttui”, Romu kertaa projektialkuvaiheita. ”Halusimme, että osakassopimus ja yhtiöjärjestys saatiin koko porukalla selväksi ja että kaikki allekirjoittavat sen samalla kertaa. Lindbladin väki auttoi meitä sekä sopimuksissa että neuvotteluissa uusien osakkaiden kanssa.”

Sisältö jatkuu opasnoston jälkeen.

Lataa opas osakassopimuksen tekemisestä

Lue oppaastamme, mitä osakassopimus voi sisältää ja millaisia riskejä sillä voidaan välttää?

Juristin apu vapautti ihmiset keskittymään omaan osaamiseensa

”Osakassopimuksen ja yhtiöjärjestyksen jälkeen Lindbladin tiimi on auttanut meitä myös yhteistyö- ja johtajasopimusten sekä erilaisten asiakirjamallien kanssa. He ovat kyllä auttaneet jäsentämään yhtiön hallintoa monella tapaa.”

”Ehdottomasti suurin hyöty yritykselle on ollut, että asioita on saatu eteenpäin tosi sujuvasti. Pidimme muutamia palavereita kasvotusten ja muuten asiat ovat edenneet niin, että olemme vastailleet kysymyksiin ja Lindbladin päässä on tehty valmista. Homma on ollut itselle vaivatonta ja asiat on saatu ammattilaisen kanssa turvalliselle pohjalle, kun kukaan meistäkään ei ollut tehnyt tällaista aiemmin”, Romu kertoo ja jatkaa:

”Nyt, kun yhteiset pelisäännöt on saatu alussa kuntoon, kaikki voivat keskittyä viemään hommia eteenpäin oman osaamisensa kautta. Ei tarvitse murehtia perusjuttuja.”

Osakassopimuksen laatiminen

Ammattilaisen laatima osakassopimus yrityksellesi kiinteään hintaan. Katso hinnat ja tutustu!

© 2024 Asianajotoimisto Lindblad