fbpx

4.4.2019

Työsuhdekoulutus KLINGER Finland Oy:lle

Asianajotoimisto Lindblad ja Minna Romu saivat KLINGER Finlandilta positiivista palautetta työsuhdekoulutuksesta, joka oli osallistujien mukaan sisällöltään kattava, selkeä ja käytännönläheisyytensä ansiosta erittäin kiinnostava.

Toive työsuhdekoulutuksesta tuli yrityksen esimiehiltä

KLINGER Finland Oy on teknistä tukkukauppaa harjoittava yritys, joka kuuluu kansainväliseen, noin 60 maassa tuotteitaan ja palveluitaan tarjoavaan KLINGER-konserniin. Tuotevalikoimaan kuuluvat mm. erilaiset venttiilit, elektroniikka, tiivisteet ja tuotemerkintätuotteet, joita eri teollisuuden aloilla tarvitaan. Suomenkin tasolla kyse on isosta yrityksestä: liikevaihto lähentelee 40 miljoonaa euroa ja työntekijöitä on noin 100 henkilöä.

KLINGER Finlandin ja Asianajotoimisto Lindbladin tiet kohtasivat äskettäin asianajaja Minna Romun pitämän työsuhdekoulutuksen merkeissä.

”Omalta esimieskaartiltamme tuli toive työsuhteiden perusteiden kurssista. Selvitin googlaamalla, keneltä tällaista koulutusta voisi kysyä. Sitä kautta törmäsin Asianajotoimisto Lindbladiin ja otin yhteyttä suoraan kouluttajaan, Minna Romuun”, kertoo KLINGER Finlandin talousjohtaja Tea Hurme.

Kattava yhden päivän paketti työoikeuden perusasioista

Koulutuksen sisällöstä keskusteltiin hyvissä ajoin osapuolten kesken. Minna Romun käyttämä Työoikeuden perusteet -koulutuksen sisältö vastasi kuitenkin sellaisenaan yrityksen tarpeita, joten muutoksiin ei ollut tarvetta. Ensimmäinen yhteydenotto tapahtui syksyllä 2018, ja koulutus järjestettiin maaliskuun 2019 alussa yhden päivän kokonaisuutena.

”Minna lähetti meille aiemmin vetämänsä koulutuksen rungon, ja se oli meidän toiveidemme mukainen. Minnan kanssa oli tosi helppoa sopia asioista ja kaikki sujui vaivattomasti, soittelemalla ja viestejä laittamalla”, Hurme sanoo.

”Koulutuksessa käytiin läpi työoikeuden perusteita, mm. työsopimus- ja työaikalakia, erilaisia taustalla vaikuttavia määräyksiä, työsopimuksen tekemiseen ja päättymiseen liittyviä asioita, irtisanomis- ja varoitustilanteita, sairastumisiin liittyviä asioita sekä esimiehen oikeuksia ja velvoitteita – aika kattavalla skaalalla kaikkea työsuhteisiin liittyvää”, Hurme kertoo.

Koulutukseen osallistuivat KLINGER Finlandilta esimiehet, tiiminvetäjät sekä työsuojelu- ja YT-toimikuntien jäsenet.

”Meitä oli reilut 20 henkilöä paikalla. Koulutus vastasi hyvin tarpeisiimme ja sain osallistujilta positiivista palautetta siitä”, Hurme kiteyttää.

Tutustu työoikeuden oppaisiimme

Löydät kaikki työoikeutta käsittelevät oppaamme materiaalit-osiosta.

Koulutus oli selkeä ja käytännönläheinen

Sen lisäksi että koulutuksen asiasisältö oli juuri sitä, mitä KLINGER Finland tarvitsikin, Hurme antaa kiitosta koulutuksen toteutuksesta.

”Minna Romu kouluttajana oli tosi hyvä ja asiansa osaava. Hän osasi esittää asiat selkeästi ja vaikutti kokeneelta esiintyjältä”, Hurme sanoo.

Vaikeaselkoiset lakifaktat eivät jääneet koulutuksessa vain teorian tasolle, vaan yhdistyivät käytäntöön esimerkkien kautta.

”Vaikka aihealue on lakiteknistä asiaa, Minna toi siihen käytännön esimerkeillä mielenkiintoa. Ihmiset jaksoivat kuunnella ja pitivät koulutusta mielenkiintoisena. Yrityksestämme oli paikalla henkilöitä monenlaisista tehtävistä, ja usealta heistä tuli hyvää palautetta.”

”Myös itselleni jäi tosi hyvä fiilis koulutuksesta ja olin siihen tyytyväinen. Suosittelen kyllä oikein lämpimästi Asianajotoimisto Lindbladin koulutuksia muillekin. Jos meille tulee jatkossa muitakin koulutustarpeita, joihin Lindblad voi koulutuksillaan vastata, niin olemme niistä varmasti kiinnostuneita”, Hurme sanoo.

Yleisimmät lakiasiainpalvelut kiinteähintaisina paketteina

Tarjoamme monia yritysten ja yksityisasiakkaiden tarvitsemia palveluita selkeästi hinnoiteltuina tuotepaketteina. Katso kaikki tuotepaketit tästä.

© 2024 Asianajotoimisto Lindblad