fbpx

14.6.2018

Ulkomaalaisten rekisteröintiä koskevat säännöt jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen aikana

Sillä aikaa kun odotamme innostuneina tämän kesän tärkeintä urheilutapahtumaa – jalkapallon mestaruuskilpailuja FIFA 2018, jotka pidetään Venäjällä,– ulkomaiden kansalaisten  täytyy muistaa, että maahantulosääntöjä on väliaikaisesti muutettu.

Uudet säännöt ovat voimassa 25.toukokuuta ja 25. heinäkuuta 2018 välisenä aikana, ja ne koskevat kaupunkeja, joissa pidetään jalkapallokilpailut:

 • Moskova
 • Pietari
 • Volgograd
 • Jekaterinburg
 • Kazan
 • Kaliningrad
 • Nizhni Novgorod
 • Rostov-na-Donu
 • Samara
 • Saransk
 • Sochi

 

Ulkomaalaisten on rekisteröidyttävä kolmen vuorokauden kuluessa Venäjälle saapumisesta. Sitä varten vastaanottavan puolen tai ulkomaalaisen itsensä on käännyttävä valtion palveluja tarjoavan keskuksen (MFTs) tai sisäasiainministeriön paikallisen osaston puoleen (ne toimivat myös vapaapäivinä). Kiinnitämme huomionne siihen, että postin kautta tulevia hakemuksia ei hyväksytä.

Muuttuneet rekisteröintisäännöt koskevat melkein kaikkia ulkomaiden kansalaisia: asiantuntijoita jotka tekevät työtä työluvan nojalla (patentti), korkeasti koulutettuja asiantuntijoita, ja viisumin nojalla  saapuneita kansalaisia.

Näistä säännöistä on muutama poikkeus: uudet vaatimukset eivät koske jalkapallokilpailujen osanottajia (ts. pelaajia, tuomaristojen jäseniä, valmentajakuntaa yms.), sekä FIFA:n ja sen tytärjärjestöjen edustajia, ja FIFA:n listoilla olevien keskusjärjestöjen ja kansallisten jalkapalloyhdistysten edustajia.

Hotelleissa, parantoloissa, lomakodeissa yms. majoittuvien ulkomaalaisten puolesta rekisteröinnin hoitaa ja siitä vastaa hotellin yms. henkilökunta (neuvomme kuitenkin varmistamaan, että rekisteröinti on hoidettu).

Mitä asiakirjoja ulkomaalaisella täytyy olla

Venäjällä työtä tekevillä ulkomaalaisilla täytyy olla seuraavat alkuperäiset asiakirjat:

 1. passi (jossa pitää olla viisumi, mikäli ilman viisumia matkustaminen on mahdotonta)
 2. maahantulokortti
 3. maahantuloilmoituksen toinen osa
 4. työlupa / patentti ja patentin maksamisen todistava kuitti.

Muilla ulkomaalaisilla täytyy olla mukana seuraavat alkuperäiset asiakirjat:

 1. passi (jossa pitää olla viisumi, mikäli ilman viisumia matkustaminen on mahdotonta)
 2. maahantulokortti
 3. maahantuloilmoituksen toinen osa
 4. FAN ID -kisapassi  (jalkapallokilpailujen katsojilla).

Meidän ohjeet

Viime vuoden kokemus (samanlaiset säännöt olivat voimassa Maanosaliittojen cupin aikana) on osoittanut, että lainsäädännön vaatimukset ovat täytettävissä. Me neuvomme vain ilmoittamaan ajoissa venäläiselle osapuolelle, joka vastaa ulkomaalaisen henkilökunnan rekisteröinnistä, mahdollisista työmatkoista Venäjälle.

 

© 2024 Asianajotoimisto Lindblad