fbpx

Jos tekijänoikeuden loukkaus, laittomasti ulkomailla valmistetun teoskappaleen tuonti maahan yleisölle levitettäväksi tai kauttakulkutuonti kolmanteen maahan tapahtuu ansiotarkoituksessa ja teko on omiaan aiheuttamaan huomattavaa haittaa tai vahinkoa, siitä voidaan rangaista tekijänoikeusrikoksena.

Seuraamus tekijänoikeusrikoksesta

Tekijänoikeusrikoksesta voidaan tuomita sakkoa tai vankeutta enintään kaksi vuotta.

Tekijänoikeuden loukkauksesta voi seurata myös velvollisuus maksaa hyvitys ja korvaus oikeudenhaltijalle sekä tekijänoikeutta loukkaavan teoksen kappaleen menettäminen.

Hyvitys lainvastaisesta käytöstä sekä maahantuonnista ja kauttakulkutuonnista voidaan tuomita teon tahallisuudesta riippumatta. Vastoin lakia tapahtuvasta yksityisestä kopioinnista hyvitys voidaan kuitenkin tuomita vain, jos kopioija on tiennyt tai hänen olisi pitänyt tietää, että kopioitava aineisto on saatettu yleisön saataviin vastoin tekijänoikeuslakia.

Tekijänoikeuden loukkauksesta taikka muusta tekijänoikeuslain tai rikoslain vastaavien säännösten mukaan rangaistavasta teosta voidaan tuomita lisäksi vahingonkorvaus. Laittomasti valmistettu, yleisön saataviin saatettu tai maahan tuotu teoksen kappale voidaan lisäksi tuomita hävitettäväksi.

Opas: Näin teet hyvän sopimuksen

Laadimme avuksesi oppaan, johon kokosimme keskeisimmät onnistuneeseen sopimuksentekoon liittyvät asiat.

Ota yhteyttä

Täytä oheinen yhteydenottolomake ja palaamme asiaasi pian! Voit myös tutustua sivustomme monipuolisiin materiaaleihin, kuten artikkeleihin ja oppaisiin.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
© 2024 Asianajotoimisto Lindblad