fbpx

Ostetun yrityksen haltuunotto on kriittinen vaihe, joka ratkaisee yrityskaupan onnistumisen ja haluttujen tavoitteiden saavuttamisen.

Yrityksen haltuunoton linjaa haltuunottosuunnitelma

Yrityksen haltuunottosuunnitelman valmisteleminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin jo ennen neuvotteluja yrityskaupasta. Suunnitelma sisältää muun muassa tiedot strategisista ja operatiivisista tavoitteista, yrityksen johdon organisoinnista sekä toimenpiteiden toteuttamisaikataulusta.

Ensimmäiset päätökset ja nopeiden onnistumisten aikaansaanti ovat yrityksen haltuunotossa tärkeässä roolissa. Viestinnällä on myös ratkaiseva merkitys muutostilanteessa: muutoksista on tiedotettava selkeästi ja oikea-aikaisesti, ja tavoitteiden viestinnässä kannattaa olla avoin ja aktiivinen.

Yrityksen johdolla on merkittävä rooli haltuunotossa ja siksi johto on valittava huolella. Uusi organisaatio on nimettävä heti ja uudelle johtajalle annettava täydet valtuudet päätöksentekoon.

Myös yhtenäinen, luotettava raportointijärjestelmä kannattaa ottaa käyttöön kohdeyhtiössä heti.

Yrityksen avainhenkilöiden säilyttäminen on erittäin tärkeää. Yrityskauppa aiheuttaa aina epävarmuustilan ja sisältää näin myös henkilöstöriskin. Turvallisuuden tunteen luomiseen ja henkilöstön sitouttamiseen kannattaa siis panostaa.

Onnistunut yyrityksen haltuunottoprosessi vaatii kokemusta

Yyrityksen haltuunottoprosessi vaatii täysipäiväistä johtamista, josta vastaavat kohdeyrityksen toimitusjohtaja ja johtoryhmä. Lisäksi voi olla syytä hyödyntää omia tai ulkopuolisia asiantuntijoita.

Onnistunut haltuunotto vaatii nopeita toimenpiteitä. Perusasiat, roolit ja työsopimukset on laitettava kuntoon ja taloudellinen ohjaus on tavallistakin tärkeämpää.

Emoyhtiön luottamus ja tuki on haltuunottoprosessissa tarpeen. Lopputuloksena haltuunottoprosessissa on siirtyminen osaksi uutta yrityskokonaisuutta.

Yrityksen haltuunottoon tarvitaan kokemusta, ja mikäli sitä ei itsellä ole, kannattaa osaamista hankkia ulkoa.

Haltuunottajalta vaaditaan muun muassa toimialatuntemusta, kohdemaatuntemusta, yrityskauppaosaamista ja kriisijohtamisen osaamista.

Opas: Mitä osakekaupassa on muistettava?

Oppaasta saat olennaisimmat perustiedot, jotka tarvitaan onnistuneeseen osakekauppaan.

Ota yhteyttä

Täytä oheinen yhteydenottolomake ja palaamme asiaasi pian! Voit myös tutustua sivustomme monipuolisiin materiaaleihin, kuten artikkeleihin ja oppaisiin.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
© 2024 Asianajotoimisto Lindblad