fbpx

Yritysten väliset sopimukset voivat olla hyvinkin ratkaisevia onnistuneen liiketoiminnan kannalta. Autamme asiantuntevasti yritystäsi kaiken tyyppisten sopimusten laatimisessa.

Hyvin tehty sopimus tekee liiketoiminnasta sujuvaa

Yritysten välinen tavarakauppa pohjautuu kauppalakiin ja yleisiin sopimusoikeudellisiin periaatteisiin. Lähtökohtana on laaja sopimusvapaus.

Jälleenmyyntisopimukset ovat hyvä tapa löytää tuotteille uusia jakelukanavia. Jälleenmyyntisopimuksella jälleenmyyjä sitoutuu edustamaan päämiehen tai valmistajan tuotteita.

Agenttisopimus on hyvä ensikäden markkinointi- ja myyntikeino päämiehen tuotteiden saamiseksi Suomen tai ulkomaiden markkinoille ilman päämiehen merkittäviä investointeja.

Franchising-sopimuksella jälleenmyyjänä toimivalle franchising-yrittäjälle luovutetaan liiketoimintaan liittyviä oikeuksia. Franchising on yrittäjyyden sekä liiketoiminnan muoto, jonka suosio Suomessa on kasvanut voimakkaasti viime vuosina ja jota hyödynnetään hyvinkin monilla toimialoilla.

Alihankintasopimusta tarvitaan silloin, kun hanketta toteuttava yritys hankkii jonkin osan työn suorituksesta tai tarpeistosta muulta taholta. Hankkeen suorittajalla itsellään ei välttämättä ole resursseja tai halua kaikkien hankkeen osa-alueiden hoitamiseen itsenäisesti. Alihankintasopimus voi olla esimerkiksi valmistusalihankintasopimus tai työalihankintasopimus.

Kuljetussopimus tehdään rahdinkuljettajan kanssa, kun tavara on siirrettävä paikasta toiseen. Usein kuljetussopimus liittyy kauppaan, ja erityisesti kansainvälisessä kaupassa kuljetussopimuksilla on pitkä historia.

ICT-sopimukset ovat kiinteä osa nykypäivän liiketoimintaa. Yritykset tarvitsevat erilaisia lisenssejä, laitteistoja, ohjelmistoja, huolto- ja asiantuntijapalveluita ja ylläpitopalvelua. ICT-sopimusten sisällöt voivat olla hyvinkin vaikeaselkoisia, joten asiantuntija-apua kannattaa niissä hyödyntää.

Sopimusten tarkistaminen alk. 600 € + alv

Tutustu yritysten välisiin sopimuksien laadintaan ja tarkastuksiin liittyviin palveluihimme. Lue lisää.

Opas: Näin teet hyvän sopimuksen

Laadimme avuksesi oppaan, johon kokosimme keskeisimmät onnistuneeseen sopimuksentekoon liittyvät asiat.

Ota yhteyttä

Täytä oheinen yhteydenottolomake ja palaamme asiaasi pian! Voit myös tutustua sivustomme monipuolisiin materiaaleihin, kuten artikkeleihin ja oppaisiin.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
© 2024 Asianajotoimisto Lindblad