fbpx

Käytettyjen asuntojen kaupassa on laaja sopimusvapaus. Kauppakirjaa ei tarvitse tehdä tietyssä määrämuodossa kuten kiinteistöjen osalta. Kun ostajana on kuluttaja, tiettyjä asuntokauppalain säännöksiä on kuitenkin noudatettava.

On mahdollista, että ostaja on maksanut tarjouksen yhteydessä käsirahan tai on sovittu vakiokorvauksesta, jos kaupasta vetäydytään. Tällainen käsiraha tai vakiokorvaus voi olla enintään neljä prosenttia kauppahinnasta. Maksettu käsiraha on kokonaisuudessaan laskettava osaksi kauppahintaa.

Asunnon kauppakirjojen laadinta

Tarjoamme kiinteistön asuinkiinteistön tai asunto-osakkeen kauppakirjan laatimisen kiinteähintaisena palveluna

Riitatilanteet käytetyn asunnon kaupassa

Asunnossa on laatuvirhe, jos myyjä on ennen kaupantekoa jättänyt antamatta ostajalle tiedon sellaisesta asuntoa koskevasta erityisestä seikasta, josta hänen täytyy olettaa tienneen ja josta ostaja perustellusti saattoi olettaa saavansa tiedon ja laiminlyönnin voidaan olettaa vaikuttaneen kauppaan.

Virhe on kyseessä myös, mikäli asunto on varustukseltaan, kunnoltaan tai muilta ominaisuuksiltaan merkittävästi huonompi kuin ostajalla on ollut perusteltua aihetta edellyttää ottaen huomioon asunnon hinta, sen ikä, alueella tavanomainen varustetaso, kohtuullista asumistasoa koskevat yleiset vaatimukset sekä muut seikat.

Muistilista käytetyn asunnon ostajalle ja myyjälle

Laadimme muistilistat kiinteistön ostajalle ja myyjälle riitatilanteiden ehkäisemiseksi. Muistilistan avulla pystyt valitsemaan oikeat askeleet saavuttaaksesi parhaan lopputuloksen.

Apunasi monipuolinen kokemus asunto- ja kiinteistökaupoista

Asunto-osakeyhtiöihin ja kiinteistöosakeyhtiöihin liittyvät asianajopalvelut ovat vahvaa erityisalaamme. Meillä on monipuolinen kokemus sekä asunto-osakeyhtiöiden että osakkeenomistajien avustamisesta muun muassa korjaus- ja kunnossapitovastuuta koskevissa asioissa.

Tarvitsetko apua asunnon kauppakirjojen laadintaan?

Tiimimme on valmis opastamaan sinua niin uuden kuin käytetynkin asunnon kaupoissa, olit sitten ostajan tai myyjän asemassa.

Minna Ravi (o.s. Romu)

Ota yhteyttä

Täytä oheinen yhteydenottolomake ja palaamme asiaasi pian! Voit myös tutustua sivustomme monipuolisiin materiaaleihin, kuten artikkeleihin ja oppaisiin.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
© 2024 Asianajotoimisto Lindblad