Asunnon vuokrauksessa sovelletaan omaa lainsäädäntöään, jossa turvataan erityisesti vuokralaisen asema. Myös vuokranantajalle on säädetty oikeuksia.

Vuokrasopimukset

Vuokrasopimus kannattaa tehdä kirjallisesti. Olennaiset sopimusehdot liittyvät muun muassa vuokrasuhteen pituuteen ja vuokran määrään. Vuokranantajat edellyttävät yleensä vuokravakuutta, jonka määrä voi olla enintään kolmen kuukauden vuokra.

Lindbladin asiantuntijat osaavat kertoa, millaisia ehtoja vuokrasopimukseen kannattaa ottaa.

Vuokrasuhderiidat

Vuokralaisen ja vuokranantajan välillä voi syntyä riitaa esimerkiksi vuokran maksun laiminlyönneistä, asunnon käyttämisestä tai vuokralaisen aiheuttamista vauriosta.

Riidoissa on hyvä huomioida se, että omankädenoikeuden käyttö ei ole sallittua. Vuokranantaja ei voi itse ”häätää” vuokralaista, vaan tarvitsee tähän tuomioistuimen tuomion.

Opas: Asuntokaupan virhetilanteet

Asuntokaupoissa on kyse isoista asioista, mutta toisinaan kaupan kohde ei vastaakaan odotuksia. Miten tällaisissa tilanteissa tulisi toimia ja milloin ostajalla on oikeus vaatia hyvitystä? Tämä opas antaa tietoa sekä myyjille että ostajille asuntokaupan virhetilanteisiin liittyen.

Vuokralainen tai vuokranantaja

Ota yhteyttä ja asunto-oikeuden tiimimme on aina valmis auttamaan vuokrasuhteen kysymyksissä. Voimme auttaa myös laatimaan asiakirjoja.

Minna Romu

Ota yhteyttä

Täytä oheinen yhteydenottolomake ja palaamme asiaasi pian! Voit myös tutustua sivustomme monipuolisiin materiaaleihin, kuten artikkeleihin ja oppaisiin.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
© 2021 Asianajotoimisto Lindblad