Asunto-osakeyhtiöt ovat Suomessa hyvin yleisiä. Asunto-osakkeet oikeuttavat osakkeissa merkityn asuinhuoneiston hallintaan. Asunto-osakkeisiin liittyy monenlaisia oikeudellisia pulmia aina asuntokaupasta osakkeenomistajien ja asunto-osakeyhtiön hallituksen välisiin suhteisiin ja yhtiökokouksen päätöksiin. Lindbladin asiantuntijat opastavat sekä osakkeenomistajia että asunto-osakeyhtiöitä oikeudellista osaamista vaativissa tilanteissa.

Riidat

Kuten kiinteistön kaupassa, myös asunto-osakkeiden kaupassa siirtyvässä huoneistossa voi olla virhe laatuvirheenä tai oikeudellisena virheenä. Virhesäännökset löytyvät asuntokauppalaista. Lisäksi huomioon kannattaa ottaa esimerkiksi asunnon ympäristö sekä erityistä huomiota vaativat yhtiön säännöt ja mahdolliset kuluriskit. Lue oppaamme aiheesta.

» Lue lisää riidoista asuntokaupassa

Uuden asunnon kauppa

Asiantuntijamme auttavat uusien asunto-osakkeiden kauppakirjoihin liittyvissä kysymyksissä. Uusien asuntojen myynnissä on omaa sääntelyään, joka on hyvä muistaa kauppoja tehdessä.

» Lue lisää uuden asunnon kaupasta

Käytetyn asunnon kauppa

Jos olet ostamassa käytettyä asuntoa, on kauppa täysin vapaamuotoinen. Asiantuntijamme voivat auttaa sinua kauppakirjojen laadinnassa ja varmistaa että myyjän ja ostajan vastuut on ilmaistu selkeästi.

» Lue lisää käytetyn asunnon kaupasta

Asunto-osakeyhtiöt

Lindblad tarjoaa asunto-oikeuden ammattilaiset avustamaan muun muassa taloyhtiön hallitusta sen päätöksiin, toteuttaviin hankkeisiin ja muin asioihin liittyen. Lisäksi avustamme ja tarjoamme konsultointia isännöitsijöille. Autamme myös yhtiön ja osakkaiden välisissä riidoissa pyrkien ratkaisemaan ne sovinnollisesti ja tarvittaessa oikeusteitse.

» Lue lisää asunto-osakeyhtiöistä

Opas: Asuntokaupan virhetilanteet

Asuntokaupoissa on kyse isoista asioista, mutta toisinaan kaupan kohde ei vastaakaan odotuksia. Miten tällaisissa tilanteissa tulisi toimia ja milloin ostajalla on oikeus vaatia hyvitystä? Tämä opas antaa tietoa sekä myyjille että ostajille asuntokaupan virhetilanteisiin liittyen.

Ota yhteyttä meihin asunto-oikeusasioissa

Asunto-oikeuden tiimimme auttaa sekä ostajan että myyjän asemassa olevia erilaisissa asuntokauppoihin liittyvissä ongelmatilanteissa.

Minna Romu

Ota yhteyttä

Täytä oheinen yhteydenottolomake ja palaamme asiaasi pian! Voit myös tutustua sivustomme monipuolisiin materiaaleihin, kuten artikkeleihin ja oppaisiin.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
© 2022 Asianajotoimisto Lindblad