Asunto-osakeyhtiöt ovat Suomessa hyvin yleisiä. Asunto-osakkeisiin liittyy monenlaisia oikeudellisia pulmia aina asuntokaupasta osakkeenomistajien ja asunto-osakeyhtiön hallituksen välisiin suhteisiin ja yhtiökokouksen päätöksiin. Lindbladin asiantuntijat opastavat sekä osakkeenomistajia että asunto-osakeyhtiöitä oikeudellista osaamista vaativissa tilanteissa.

Asunto-osakeyhtiöiden riidat

Asunto-osakkeiden kaupassa tulee noudattaa lakisääteisiä määräyksiä ja muotoseikkoja. Vaikka kaikki tehtäisiin määräysten mukaan, kaupan kohteena olevassa osakkeessa voi olla laatuvirhe tai oikeudellinen virhe.

Virhesäännökset löytyvät asuntokauppalaista. Näiden lisäksi huomioon kannattaa ottaa esimerkiksi asunnon ympäristö sekä erityistä huomiota vaativat yhtiön säännöt ja mahdolliset kuluriskit.

» Riidat asunto-osakeyhtiön ja osakkaan välillä

» Asunto-osakkeen kauppaan liittyvät riidat

Uuden asunnon kauppa

Asiantuntijamme auttavat uusien asunto-osakkeiden kauppakirjoihin liittyvissä kysymyksissä. Uusien asuntojen myynnissä on omaa sääntelyään, joka on hyvä muistaa kauppoja tehdessä.

» Lue lisää uuden asunnon kaupasta

Käytetyn asunnon kauppa

Jos olet ostamassa käytettyä asuntoa, on kauppa täysin vapaamuotoinen. Asiantuntijamme voivat auttaa sinua kauppakirjojen laadinnassa ja varmistaa että myyjän ja ostajan vastuut on ilmaistu selkeästi.

» Lue lisää käytetyn asunnon kaupasta

Opas: Asuntokaupan virhetilanteet

Asuntokaupoissa on kyse isoista asioista, mutta toisinaan kaupan kohde ei vastaakaan odotuksia. Miten tällaisissa tilanteissa tulisi toimia ja milloin ostajalla on oikeus vaatia hyvitystä? Tämä opas antaa tietoa sekä myyjille että ostajille asuntokaupan virhetilanteisiin liittyen.

Asuntokaupan ABC-webinaarit

Tietopaketti asunnon myyjälle

Mitä kaikkea asunnon myyjän tulee muistaa, tarkistaa ja huomioida asuntokaupassa?

Tietopaketti asunnon ostajalle

Mitä asunnon ostajan tulee tarkistaa ja tietää ennen kauppakirjan allekirjoittamista?

Asuntokauppaan liittyvien muiden tahojen vastuut

Millaisia vastuita muilla asuntokauppaan liittyvillä toimijoilla on?

Opas: Asuntokaupan purkaminen

Oletko tehnyt asuntokaupan, josta toivot pääseväsi irti?

Oppaastamme löydät tietoa, missä tilanteissa asuntokaupan purku on mahdollinen ja miten tilanteessa tulee toimia?

Asunto-osakeyhtiöiden hallinto

Lindblad tarjoaa asunto-oikeuden ammattilaiset avustamaan muun muassa taloyhtiön hallitusta sen päätöksiin, toteuttaviin hankkeisiin ja muin asioihin liittyen. Lisäksi avustamme ja tarjoamme konsultointia isännöitsijöille. Autamme myös yhtiön ja osakkaiden välisissä riidoissa pyrkien ratkaisemaan ne sovinnollisesti ja tarvittaessa oikeusteitse.

» Lue lisää tavallisimmista tilanteista, joissa avustamme asunto-osakeyhtiöitä

Apunasi monipuolinen kiinteistö- ja asuntoalan osaaminen

Maanvuokraukseen ja kiinteistöjen kauppaan liittyvät asianajopalvelut ovat vahvaa erityisalaamme. Meillä on monipuolinen kokemus sekä asunto-osakeyhtiöiden että osakkeenomistajien avustamisesta monenlaisissa vuokra- ja sopimusasioissa sekä riidanratkaisussa.

Ota yhteyttä meihin asunto-oikeusasioissa

Asunto-oikeuden tiimimme auttaa sekä ostajan että myyjän asemassa olevia erilaisissa asuntokauppoihin liittyvissä ongelmatilanteissa.

Minna Ravi (o.s. Romu)

Ota yhteyttä

Täytä oheinen yhteydenottolomake ja palaamme asiaasi pian! Voit myös tutustua sivustomme monipuolisiin materiaaleihin, kuten artikkeleihin ja oppaisiin.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
© 2022 Asianajotoimisto Lindblad