fbpx

Asunto-osakeyhtiöt ovat Suomessa hyvin yleisiä. Asunto-osakkeisiin liittyy monenlaisia oikeudellisia pulmia aina asuntokaupasta osakkeenomistajien ja asunto-osakeyhtiön hallituksen välisiin suhteisiin ja yhtiökokouksen päätöksiin. Lindbladin asiantuntijat opastavat sekä osakkeenomistajia että asunto-osakeyhtiöitä oikeudellista osaamista vaativissa tilanteissa.

Kiinteistön kauppakirjojen laadinta

Tarjoamme kiinteistön asuinkiinteistön tai asunto-osakkeen kauppakirjan laatimisen kiinteähintaisena palveluna

Uuden asunnon kauppa

Asiantuntijamme auttavat uusien asunto-osakkeiden kauppakirjoihin liittyvissä kysymyksissä. Uusien asuntojen myynnissä on omaa sääntelyään, joka on hyvä muistaa kauppoja tehdessä.

Käytetyn asunnon kauppa

Jos olet ostamassa käytettyä asuntoa, on kauppa täysin vapaamuotoinen. Asiantuntijamme voivat auttaa sinua kauppakirjojen laadinnassa ja varmistaa että myyjän ja ostajan vastuut on ilmaistu selkeästi.

Asuntokaupan riitatilanteet

Asuntokaupassa riitoja voi syntyä niin uuden kuin käytetyn asunnon kaupassa. Virheestä on kyse mm. silloin, jos asunto ei vastaa sitä mitä voidaan katsoa sovitun. Lisäksi myyjän on annettava asunnon ostajalle laajat tiedot asuntoa koskien. Mikäli tämä laiminlyödään, kyseessä saattaa olla virhe.

Onko kiinteistössä tai huoneistossa virhe?

Laadimme muistilistat ostajalle ja myyjälle riitatilanteiden ehkäisemiseksi. Muistilistan avulla pystyt valitsemaan oikeat askeleet saavuttaaksesi parhaan lopputuloksen.

Asuntokaupan ABC-webinaarit

Tietopaketti asunnon myyjälle

Mitä kaikkea asunnon myyjän tulee muistaa, tarkistaa ja huomioida asuntokaupassa?

Tietopaketti asunnon ostajalle

Mitä asunnon ostajan tulee tarkistaa ja tietää ennen kauppakirjan allekirjoittamista?

Asuntokauppaan liittyvien muiden tahojen vastuut

Millaisia vastuita muilla asuntokauppaan liittyvillä toimijoilla on?

Asunto-osakeyhtiöiden hallinto

Lindblad tarjoaa asunto-oikeuden ammattilaiset avustamaan muun muassa taloyhtiön hallitusta sen päätöksiin, toteuttaviin hankkeisiin ja muin asioihin liittyen. Lisäksi avustamme ja tarjoamme konsultointia isännöitsijöille. Autamme myös yhtiön ja osakkaiden välisissä riidoissa pyrkien ratkaisemaan ne sovinnollisesti ja tarvittaessa oikeusteitse.

» Lue lisää tavallisimmista tilanteista, joissa avustamme asunto-osakeyhtiöitä

Apunasi monipuolinen kokemus asunto- ja kiinteistökaupoista

Asunto-osakeyhtiöihin ja kiinteistöosakeyhtiöihin liittyvät asianajopalvelut ovat vahvaa erityisalaamme. Meillä on monipuolinen kokemus sekä asunto-osakeyhtiöiden että osakkeenomistajien avustamisesta muun muassa korjaus- ja kunnossapitovastuuta koskevissa asioissa.

Ota yhteyttä meihin asunto-oikeusasioissa

Asunto-oikeuden tiimimme auttaa sekä ostajan että myyjän asemassa olevia erilaisissa asuntokauppoihin liittyvissä ongelmatilanteissa.

Minna Ravi (o.s. Romu)

Ota yhteyttä

Täytä oheinen yhteydenottolomake ja palaamme asiaasi pian! Voit myös tutustua sivustomme monipuolisiin materiaaleihin, kuten artikkeleihin ja oppaisiin.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
© 2024 Asianajotoimisto Lindblad