fbpx

Asunto-osakeyhtiö on osakeyhtiön erityistyyppi, jonka tehtävä ei ole tuottaa voittoa, vaan hallita kiinteistöä ja sillä sijaitsevia asumiskäyttöön tarkoitettuja rakennuksia. Suomessa asunto-osakeyhtiöt ovat hyvin tavallisia, eikä niihin muuttaminen vaadi asukkaan ennakkohyväksyntää toisin kuin joissain muissa maissa.

Asianajotoimisto Lindbladin asunto-oikeuteen erikoistunut tiimi palvelee asunto-osakeyhtiöitä ja osakkeenomistajia kaikissa asunto-osakeyhtiölain soveltamisalaan kuuluvissa asioissa ja auttaa ratkaisemaan riitoja osakkaiden ja yhtiön välillä.

Lakipalvelut asunto-osakeyhtiöille ja osakkaille

Autamme ratkomaan asunto-osakeyhtiön ja osakkaiden välisiä riitoja. Ota yhteyttä ja kysy lisää.

Taloyhtiön ja osakkaiden väliset riidat

Toisinaan syntyy riitaa esimerkiksi osakkaiden yhdenvertaisuuden takia tai sitten osakas voi olla tyytymätön yhtiökokouksen päätökseen. Myös erilaiset remontteihin liittyvät asiat tai epäselvyys osakkaan ja yhtiön kunnossapitovastuusta voivat kärjistyä riidaksi. Lindbladin tiimi auttaa löytämään sovinnollisen ratkaisun ja tarvittaessa toimii apunanne myös oikeudenkäynneissä.

Hallitusten ja isännöitsijöiden konsultointi

Hallitus huolehtii yhtiön hallinnosta sekä kiinteistön ja rakennusten pidon ja muun toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä. Hallitus vastaa siitä, että yhtiön kirjanpidon ja varainhoidon valvonta on asianmukaisesti järjestetty. Hallitus tarvitsee kuitenkin yhtiökokouksen valtuutuksen, jos se ryhtyy epätavallisiin tai laajoihin toimiin, osakehuoneistojen käyttämiseen vaikuttaviin toimiin tai yhtiövastikkeen ja muiden osakkeenomistajan maksamien kulujen määrään vaikuttaviin toimiin.

Yhtiön hallituksen ja isännöitsijän on huolellisesti toimien edistettävä yhtiön etua. Kaikessa toiminnassa on muistettava osakkeenomistajien yhdenvertaisuus.

Hallituksen jäsenen ja isännöitsijän on korvattava vahinko, jonka hän on tehtävässään huolellisuusvelvoitteen vastaisesti tahallaan tai huolimattomuudesta aiheuttanut yhtiölle.

Lindbladin asunto-osakeyhtiöoikeuteen erikoituneet lakimiehet tarjoavat neuvontaa mm. seuraavissa asioissa:

 • Yhtiön edustus
 • Päätöksenteko ja sen moitteet
 • Hallituksen jäsenten vastuu
 • Yhtiöjärjestys ja sen muuttaminen
 • Yhtiön järjestyssäännöt.

Apunasi monipuolinen kokemus asunto- ja kiinteistökaupoista

Asunto-osakeyhtiöihin ja kiinteistöosakeyhtiöihin liittyvät asianajopalvelut ovat vahvaa erityisalaamme. Meillä on monipuolinen kokemus sekä asunto-osakeyhtiöiden että osakkeenomistajien avustamisesta muun muassa korjaus- ja kunnossapitovastuuta koskevissa asioissa.

Lindblad palveluksessasi

Autamme ammattitaidolla asunto-osakeyhtiöiden erilaisissa lakiapua vaativissa tilanteissa.

Minna Ravi (o.s. Romu)

Ota yhteyttä

Täytä oheinen yhteydenottolomake ja palaamme asiaasi pian! Voit myös tutustua sivustomme monipuolisiin materiaaleihin, kuten artikkeleihin ja oppaisiin.

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
© 2024 Asianajotoimisto Lindblad