fbpx

7.2.2020

AccessPoint hyödynsi Lindbladin apua tytäryhtiöfuusiossa

AccessPointin ostaman Secon Systems Oy:n sulauttaminen emoyritykseen oli pitkä prosessi, jossa Asianajotoimisto Lindblad vastasi luotettavasti eri vaiheiden vaatimista toimenpiteistä.

Tavoitteena ostetun yhtiön sulauttaminen ostavaan yhtiöön

Asianajotoimisto Lindblad & Co Oy oli kiinteistöturvallisuuden ratkaisuja tarjoavalle AccessPointille jo ennestään tuttu yritysjuridiikkaan ja yrityskauppoihin liittyvistä palveluistaan. Viimeksi Lindblad auttoi AccessPointia Secon Systems Oy:n osakkeiden ostossa ja sitä edeltävässä due diligencessä vuonna 2018, ja heti kaupan jälkeen yhteistyötä jatkettiin miettimällä, mitkä ovat seuraavat vaiheet.

Vuoden 2019 aikana sulautumiseen valmistauduttiin useiden välivaiheiden kautta, joita olivat muun muassa aputoiminimien rekisteröiminen ostavalle yhtiölle ja menettelyt velkojien suhteen. Asianajotoimisto Lindblad huolehti suunnitelmallisesti näistä sekä muista vaadittavista asioista.

”Lindblad teki tarvittavat suunnitelmat ja laati kaikki prosessin vaatimat viralliset dokumentit – me vain hyväksyimme ne ja kirjoitimme nimet alle”, kuvaa AccessPointin toimitusjohtaja Hannu Halonen yhteistyön helppoutta.

Vuoden viimeisenä päivänä yhtiöiden taseet viimein yhdistettiin ja fuusio astui juridisesti voimaan.

Tytäryhtiöfuusion hyödyt näkyvät monella tasolla

AccessPointin ja Secon Systemsin tapauksessa kyse oli tytäryhtiöfuusiosta, jolla pyritään usein selkeyttämään yhtiön rakennetta konsernissa. Esimerkiksi hallinto on fuusion jälkeen huomattavasti yksinkertaisempaa.

”Olimme ostaneet Secon Systemsin osakekannan kokonaan, joten meillä oli käytännössä kaksi yritystä. Kun toimialakin oli sama, meidän ei kannattanut pitää kahta erillistä yritystä”, Halonen perustelee päätöstä.

”Fuusio toi meille myös käytännön hyötyjä esimerkiksi siten, että pystymme nyt hallitsemaan kaikkea yhdellä tuotannonohjausjärjestelmällä ja päivittäinen johtaminen on helpompaa”, Halonen lisää.

Lakiasiantuntijan ohjaamana prosessi eteni varman hallitusti

AccessPointilla oltiin erittäin tyytyväisiä siihen, että tytäryhtiöfuusio ja kaikki sen edellyttämät toimenpiteet toteutuivat sujuvasti asiantuntevan yritysjuridiikan osaajan käsissä.

”Teoriassa meidän olisi ehkä ollut mahdollista hoitaa asiat itse, mutta toivoimme prosessiin varmuutta ja halusimme, että homma tulee tehtyä kerralla loppuun saakka”, Halonen toteaa.

Lindbladin palvelu vastasi näihin odotuksiin täsmällisesti, kuten aiemmillakin kerroilla.

”He ovat hoitaneet asiat itsenäisesti, määrätietoisesti ja tarkasti. Se mitä on sovittu, on myös pidetty. Olemme saaneet heidät hyvin kiinni aina, kun on tarvittu”, Halonen kertoo.

”Meidän näkökulmastamme parasta Lindbladin palvelussa on asiantuntemus. Heillä on vahva yritysjuridiikan kokemus ja pystymme luottamaan heidän osaamiseensa. Suosittelen ehdottomasti heitä muillekin yrityksille”, Halonen lopettaa.

Lue myös aiempi referenssi: Lindblad asiantuntijana mukana AccessPointin yrityskaupassa

© 2024 Asianajotoimisto Lindblad