fbpx

12.3.2024

Avustimme Kauklahden Hammaslääkäreitä sukupolvenvaihdoksessa ja omistusjärjestelyissä

Autoimme Kauklahden Hammaslääkärit – Köklax Tandläkare Oy AB:ta toteuttamaan omistajajärjestelyn, jonka tiimoilta haastattelimme yrityksen toimitusjohtaja Mikael Rehulaa. Annetaan miehen itsensä kertoa tarkemmin.

”Meillä oli yhtiössä tarve tehdä sukupolvenvaihdos, jossa mukaan olisi tulossa oman tyttäremme lisäksi uusi toimitusjohtaja, joka työskenteli jo yrityksessä. Soitin Lindbladin suuntaan, kun olin ymmärtänyt, että he tunsivat jonkin verran alan liiketoimintaa ja toimintamalli vaikutti fiksulta”, Rehula miettii yhteistyön alkua. ”Kun tehtävänanto oli saatu selkeäksi, koko yhteistyö on edennyt kuin juna – siis todella sujuvasti ja selkeästi.”

Opas yrityksen sukupolvenvaihdokseen

Sukupolvenvaihdos voi valmistelutoimineen pisimmillään olla vuosien pituinen prosessi, jossa on paljon erilaisia vaiheita ja huomioitavia seikkoja. Lataa avuksi oppaamme, johon on koottu tärkeimmät sukupolvenvaihdokseen liittyvät asiat.

Moniulotteinen järjestely pk-yrityksen arkeen sopivassa rytmissä

Yhtiön tavoitteena oli pohjimmiltaan toteuttaa sukupolvenvaihdos, mutta kokonaisuuteen liittyi useampia juridista osaamista vaativia kokonaisuuksia: osakassopimukset, tulevan toimitusjohtajan sopimus ja varsinaisten yrityskauppojen toteuttaminen. ”Koska asiat kytkeytyivät ja vaikuttivat toisiinsa, oli todella tärkeää, että Lindbladin tiimi toi tähän heti selkeän struktuurin, mitä tehdään ja missä järjestyksessä”, Rehula summaa.

”Prosessi on ollut melko pitkä johtuen siitä, että sitä on edistetty vaiheissa meidän toivomamme aikataulun mukaan – välissä on pitänyt tehdä akuutteja kehitystöitä ja käydä sisäisiä keskusteluita. Myös tässä näkyi Lindbladin tiimin ymmärrys pienen yrityksen arjesta. Vaikka kokonaisuus on ollut välillä heidän näkökulmastaan odotustilassa, prosessi on ollut jatkuvasti kontrollissa ja selkeä. Punainen lanka on ollut jatkuvasti hallussa.”

”Myös yhteydenpito on ollut selkeää ja jämptiä!”, Rehula kertoo tyytyväisenä.

Yrityksen lakiasiainpalvelut kiinteään hintaan

Tarjoamme monia yrityskauppoihin ja sukupolvenvaihdoksiin liittyviä palveluita selkeästi hinnoiteltuina tuotepaketteina.

© 2024 Asianajotoimisto Lindblad