fbpx

19.11.2021

Polar 2000 Oy sai nopealla aikataululla apua julkisen hankinnan tarjouskilpailussa tapahtunutta virhettä koskevassa asiassa

Asianajotoimisto Lindblad & Co avusti Polar 2000 Oy:tä julkisen hankinnan tarjouskilpailutuksessa tapahtunutta virhettä koskevassa asiassa. Lopputulos oli yrityksen kannalta myönteinen: kilpailutus järjestettiin uudelleen.

Juridista apua kilpailutuksessa tapahtuneen virheen oikaisemiseksi  

Polar 2000 Oy on vuonna 1992 perustettu, Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa toimiva sähköautomaatioalan yritys. Yrityksellä on kuutisenkymmentä työntekijää ja toimipisteet Lappeenrannassa, Imatralla ja Kouvolassa.

Yritys osallistui Imatran kaupungin järjestämään, urakkaa koskevaan tarjouskilpailuun, jonka hävisi. ”Tarjouksia hävitään ja voitetaan, se on ihan normaalia. Meidän mielestä tässä tapauksessa homma ei kuitenkaan mennyt oikein. Urakan ehtoja ja sisältökokonaisuutta muutettiin yllättäen kesken kilpailutuksen ja tämä vaikutti siihen, ettemme tulleet valituksi kyseiseen urakkaan. Tarvitsimme juridisia neuvoja siihen, miten tilanteessa voi toimia”, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Ami Hannola

Asianajotoimisto Lindbladia suositeltiin Hannolalle oman organisaation sisältä, ja tarkempi tutustuminen toimiston verkkosivuihin teki päätöksen helpoksi: ”Lindbladin yritysjuridiikan osaaminen vakuutti ja heiltä löytyi kilpailulainsäädäntöön erikoistunut spesialisti. Meidän ei tarvinnut miettiä muita asianajotoimistoja.”

Kiireinen aikataulu taklattiin hyvällä yhteistyöllä   

Asiat alkoivat rullata nopeasti heti ensimmäisen tapausta koskevan yhteydenoton jälkeen asianajotoimistoon – ja syytä olikin! ”Aikataulu oli kireä, käytännössä meillä oli neljä vuorokautta aikaa vastata Imatran kaupungin päätökseen kilpailutuksen tuloksen saannin jälkeen”, Ami Hannola muistelee.

Asianajotoimisto Lindbladin asiantuntijat laativat pikaisella aikataululla Polar 2000 Oy:n puolesta kilpailutusta koskevaa oikaisuvaatimusta Imatran kaupungille.

Työtä oli valtavasti ja se oli hoidettava muutaman päivän sisällä: pelkästään kilpailutusasiakirjoja oli käytävä läpi satoja sivuja, jonka lisäksi vastineen kirjoittamiselle ja ennakkotapauksen etsimiselle piti löytyä aikaa. 

”Osallistuin aktiivisesti prosessiin, koska tunsin tarjouspyyntöasiakirjat läpikotaisin ja osasin näyttää, missä virheitä oli meidän mielestämme tapahtunut. Ilman Lindbladin jämäkkää ja määrätietoista toimintaa asiaa ei olisi saatu hoidettua näin nopealla aikataululla. Ja oli loistavaa, että keissin tueksi löydettiin merkittävä ennakkotapaus!”

Asiakaslähtöistä, nopeaa ja tehokasta palvelua

Asian hoitaminen Asianajotoimisto Lindbladin kanssa oli sujuvaa ja tehokasta.

Hankintaa koskevan oikaisuvaatimuksen ansiosta Imatran kaupunki järjestää kilpailutuksen uudelleen, joten Polar 2000 Oy:llä on edelleen mahdollisuus osallistua tarjouskilpailuun ja voittaa se. 

”Meille oli myös tärkeää saada mielipiteemme sanottua tilaajalle – ja saatiinhan tässä oikeus tapahtumaan”, Hannola lisää. ”Lindbladilta saatu palvelu oli hyvin organisoitua, nopeaa ja asiakaslähtöistä sekä erittäin määrätietoista ja aktiivista. Suosittelen.”

© 2024 Asianajotoimisto Lindblad