fbpx

9.8.2022

Uudistimme Kokodiili Oy:n sopimuspohjat

Kokodiili on yritys, joka tarjoaa remontointi- sekä keittiö-, koti- ja toimistokalusteiden kasaus- ja asennuspalveluita ammattitaidolla, ajallaan ja sovitussa paikassa. Yritys toimii useilla paikkakunnilla ja monenlaisten asiakkaiden kanssa.

Asianajotoimisto Lindblad auttoi yhtiötä uudistamaan sopimuspohjansa ja yleiset sopimusehtonsa ajan tasalle. Työn tavoitteena oli varmistaa, että sopimusehdot ovat mahdollisimman toimivat ja vastaavat nykyisen kuluttajansuojalain säännöksiä.

Suuri määrä pieniä sopimuksia vaatii tarkkaa vakiointia

”Työmaidemme sopimukset ovat tavallisesti pienehköjä, mutta niitä on paljon”, kertoo Kokodiili Oy:n yrittäjä Antti Välimäki. ”Teemme kuluttajien kanssa paljon sopimuksia. Sopimuspohjien tulee olla hyvässä kunnossa tai muuten virheet alkavat kertautua laajalle ja aiheuttavat isoja riskejä. Lisäksi pyrimme olemaan avoimia asiakkaitamme kohtaan, ja siksi ehtojen pitää olla kunnossa”

”Päädyimme yhteistyöhön Lindbladin kanssa yhden aikaisemman toimeksiannon perusteella ja lisäksi olen saanut tosi paljon irti heidän maksuttomista seminaareistaan. Noista oli tullut hyvä tuntuma heidän osaamiseensa, ja tästä syystä käännyin myös Minna Ravin puoleen, kun hän vaikutti seminaarin perusteella fiksulta tyypiltä.”

Asiat tehtiin helpoksi ja asioistamme huolehdittiin loppuun saakka

”Minnan kanssa käytiin läpi meidän toimintamalliamme; keitä ollaan ja mitä tehdään. Sen jälkeen asiat olivatkin helppoja. Lähetimme Minnalle nykyiset sopimusmallimme pohjatiedoksi ja Minna teki meille uudet”, Välimäki avaa prosessia.

”Eihän juristin käyttäminen ihan ilmaista ollut, mutta ehdottomasti sen arvoista. Homma toimi ratkaisukeskeisesti ja sujuvasti”, Välimäki miettii. ”Lindbladilla oli kuitenkin selkeä tahtotila tuottaa meille hyödyllinen lopputulos ja hoitaa hommat maaliin asti. Minna teki vielä pieniä täsmennyksiä kanssamme jälkikäteen, jotta sopimuksista saatiin varmasti oikeanlaiset.”

© 2024 Asianajotoimisto Lindblad