fbpx

15.5.2023

Asianajotoimisto Lindblad auttoi Secon Oy:tä riidan sovittelussa

Secon Oy riitautui asiakkaansa kanssa puitesopimuksen mukaan tehdyn työn määrästä. Asianajotoimisto Lindblad avusti yhtiötä ratkaisun löytämisessä. Seconin toimitusjohtaja Matti Soininen kertoo aiheesta.

”Tilannehan oli haastava sekä meille että asiakkaalle: työ ajoittui pahimmilleen koronan kanssa päällekkäin, mikä hankaloitti suoraa yhteydenpitoa paikan päällä. Toisaalta työllä oli kiire ja teimme, kuten pyydettiin. Samaan aikaan taustalla ollut puitesopimus, jonka perusteella työt tehtiin, ei ollutkaan riittävän selkeä. Noista aineksista tuo epäselvyys aiheutui”, Soininen kertoo taustoista.

”Alkuun ajattelimme, että tilanne on aika selkeä, eikä tässä tarvittaisi ulkopuolista apua ensinkään. Sitten, kun suoritusta laskustamme ei alkanut kuulua pidemmänkään ajan kuluessa, päätimme ottaa asianajotoimiston avuksi. Kyse oli kuitenkin meidän näkökulmastamme merkittävästä summasta.” 

Sopimusten laadinta tai tarkistaminen palveluna

Tutustu yritysten välisiin sopimuksien laadintaan ja tarkastuksiin liittyviin palveluihimme. Lue lisää.

”Asianajotoimisto Lindblad oli avustanut meitä aiemminkin, joten valinta oli helppo. Heidän tiiminsä alkoi heti hoitaa viestintää asiakkaan suuntaan. Tilanne eteni lopulta siihen, että teimme asiasta haastehakemuksen ja kerroimme, että asiaan haetaan selvyyttä oikeusteitse, jos tilanne ei ratkea. Sitä ei onneksi tarvinnut lähettää, sillä tässä kohtaa solmu alkoi ratketa. Vaikuttaa, että kun juristit alkoivat keskustella keskenään, tilanne olikin lopulta aika selkeä”, Soininen toteaa. 

”Tilanne ratkesi meidän näkökulmastamme hyvin. Sovun tuloksena saimme aika tarkkaan sen, mitä pitikin. Samalla toki opittiin aika paljon. Saimme Lindbladin väeltä matkan varrella hyvää sparrausta siihen, mitä pitää ottaa jatkossa huomioon, jotta samanlaisiin ongelmiin ei törmätä toiste.” 

”Tämä oli myös erinomainen muistutus siitä, minkä vuoksi pienelläkin firmalla on syytä olla laadukkaat lakiasiainpalvelut”, Soininen summaa. 

Näin teet hyvän sopimuksen

Laadimme avuksesi oppaan, johon kokosimme keskeisimmät onnistuneeseen sopimuksentekoon liittyvät asiat.

Tarvitsetko asiantuntijaa alihankintasopimuksen laadintaan?

Kysy lisää yritysoikeuden ja sopimusoikeuden palveluista.

Markku Lindblad

© 2024 Asianajotoimisto Lindblad