fbpx

3.5.2023

Suur-Salon Tukipalvelut sai apua alihankinta­sopimusten laatimiseen

Suur-Salon Tukipalvelut Oy tarjoaa terapia-, tukihenkilö- ja perhepalveluita Varsinais-Suomessa. Alihankintaverkoston tarjoama monipuolisuus ja joustavuus ovat keskeinen osa yhtiön toimintakonseptia. Avustimme yritystä laittamaan alihankintasopimukset kuntoon. Tilanteesta tarkemmin kertovat yhtiön palveluvastaavat Esa Avellan, Markus Ihalainen ja Juhani Koivu.

”Meidän toimintamme nojaa vahvasti alihankintasopimuksiin, joten haluttiin, että tilanne on myös sopimusten puolesta tukevalla pohjalla”, Juhani Koivu kertoo. ”Etsimme osaavaa asiantuntijaa, jolla oli kokemusta vastaavista caseista, auttamaan näiden kanssa. Heti alusta Lindbladin tiimin osaaminen ja asenne hoitaa homma kuntoon vakuutti.”

Sopimusten laadinta tai tarkistaminen palveluna

Tutustu yritysten välisiin sopimuksien laadintaan ja tarkastuksiin liittyviin palveluihimme. Lue lisää.

”Lähetimme aluksi Lindbladille kirjallisen materiaalin; sopimukset, joita meillä oli omien tilaaja-asiakkaidemme kanssa ja silloisen alihankintasopimuksen rungon. Tämän jälkeen pidettiin videoneuvottelu ja käytiin läpi heidän huomionsa ja meidän tarpeemme varsinaisen sopimusrungon rakentamiseksi”, Koivu muistelee yhteistyön alkua.

”Heti alusta asti ja koko yhteistyön ajan oli sellainen fiilis, että Lindbladin osaaminen on kohdallaan ja että heidän päässään ymmärretään meidän bisnes ja sen tavoitteet”, Markus Ihalainen kertoo ja jatkaa: ” Meillä oli ongelma ja Lindbladin väki lupasi sen ratkaista – ja niin tekivät.”

Esa Avellan jatkaa samasta teemasta: ”Yhteistyöstä on jo nyt ollut meidän liiketoiminnassa selkeää hyötyä. Suhde alihankkijoiden kanssa on saatu varmemmalle pohjalle, kun yhteisistä pelisäännöistä on sovittu. Samalla päivitettiin kuntoon myös sopimukseen liittyvät dokumentit, kuten tietosuojaselosteet. Kiitosta on tullut myös alihankkijoiden suunnasta. Heidänkin näkökulmastaan on tietty selkeämpää, että sopimukset ovat kunnossa. Se tuo turvaa myös heidän työnsä ja toimeentulonsa näkökulmasta.”

”Kyllä siinä projektin viimeisessä palaverissa sanottiin suoraan, että me ollaan todella tyytyväisiä. Helppo olla, kun asiantuntemus oli huippuluokkaa ja kaikki sujui niin kuin oli luvattu”, Juhani Koivu summaa.

”Tällaiselta pohjalta on myös helppo jatkaa yhteistyötä. Käytämme varmasti heidän neuvontaansa jatkossakin. Samaten sopimusten tarkastamisesta säännöllisesti on jo sovittu. Näin voidaan huomioida esimerkiksi lainsäädännön muutokset.”

Näin teet hyvän sopimuksen

Laadimme avuksesi oppaan, johon kokosimme keskeisimmät onnistuneeseen sopimuksentekoon liittyvät asiat.

Tarvitsetko asiantuntijaa alihankintasopimuksen laadintaan?

Kysy lisää yritysoikeuden ja sopimusoikeuden palveluista.

Markku Lindblad

© 2024 Asianajotoimisto Lindblad