fbpx

15.9.2021

Neuvontapalvelun avulla työsuhdeasiat kerralla oikein

Polytronic Oy on vuonna 1986 perustettu yritys, joka on nykyisin Suomen suurin stanssityökalujen valmistaja. Kolmen yrittäjän omistama kotimainen yritys toimii Valkeakoskella ja se toimittaa stansseja lähinnä pakkausteollisuuden tarpeisiin. Polytronic työllistää tällä hetkellä toistakymmentä henkeä.

Asiantuntija-apua henkilöstöasioihin

Polytronic on saanut Asianajotoimisto Lindblad & Co:lta neuvontapalvelua lähinnä työsuhdeasioita koskevissa tilanteissa.

”Meillä nämä tarpeet ovat liittyneet pariin henkilöstöasiaan. Ensimmäisessä casessa oli kysymys vanhan työsopimuksen aiheuttamasta erimielisyydestä, jossa työntekijän liiton lakimies otti meihin yhteyttä. Tämän tapauksen selvittämisessä käytimme Asianajotoimisto Lindbladin Minna Romua apuna. Tapaus ratkesi lopulta kaikkia osapuolia tyydyttävästi kompromissisopimuksen myötä”, kertoo Polytronic Oy:n toimitusjohtaja Jani Kaunisto.

”Toisessa tapauksessa hyödynsimme samaan tapaan Asianajotoimisto Lindblad & Co:n neuvontapalvelua, koska halusimme valmistautua valitettavaan työntekijän irtisanomiseen. Meille oli tärkeää, että kaikki irtisanomiseen liittyvät asiat tulee tehdyksi lain mukaan ja oikeassa järjestyksessä. Tarvitsimme tueksemme Asianajotoimisto Lindbladia varmistamaan oikeat toimintatavat, koska tällaiset työsuhdeasiat eivät ole meille jokapäiväistä hommaa”, Jani Kaunisto kertoo ja jatkaa:

”Neuvontapalvelun hyödyntäminen on kuitenkin järkevä satsaus siihen, että tiedämme tekevämme asiat kerralla oikein. Tulisi huomattavasti kalliimmaksi maksella huonosti hoidettujen työsuhdeasioiden viuluja jälkeenpäin.”

Selkeää, nopeaa ja vaivatonta neuvontapalvelua

Polytronicilla asianajotoimiston valintaan vaikutti alun alkaen järkevän hinnoittelun ja työoikeuspuolen erikoisosaamisen ohella myös se, että Asianajotoimisto Lindblad & Co:lta saa palvelua myös paikallisesti. Valkeakoskelta on helppo piipahtaa Tampereen toimipisteelle neuvottelemaan kasvokkain.

”Käytännössä yhteydenpito asianajotoimiston on ollut selkeää ja vaivatonta. Aluksi olemme käyneet Minna Romun kanssa tilanteen kasvokkain läpi ja siitä eteenpäin asiaa on hoidettu puhelimessa ja sähköpostilla viestien. Asianajotoimiston puolesta asioista on otettu koppi hyvin nopeasti”, Kaunisto kuvailee yhteistyön sujuvuutta.

”Tärkein hyöty, jonka olemme neuvontapalvelun kautta saaneet, on käytännön apu sekä neuvot, joita ei googlettamalla ole mahdollista löytää – ensikäden faktapohjaista tietoa ja ennakkotapauksista nousseita asioita sekä apu sopimuksen laadintaan. Tämän avun myötä olemme saaneet varmuuden, että Polytronicin puolesta kyseiset työsuhdetapaukset tulee hoidettua asianmukaisesti. Olemme oman alamme asiantuntijoita, mutta lakiasiat eivät ole meidän erikoisosaamistamme.”

Kuinka kuvailisit Asianajotoimisto Lindblad & Co:n palvelua?

”Saamamme palvelu on ollut oikein hyvää – nopeaa ja vaivatonta. Asianajotoimisto Lindblad & Co:n Minna Romu pystyi reagoimaan ja vastaamaan meille todella nopeasti, vaikka hänellä oli varmasti monta muutakin casea työn alla”, Jani Kaunisto Polytronic Oy:stä arvioi ja jatkaa:

”Voin suositella varauksetta Asianajotoimisto Lindblad & Co:ta muillekin vastaavissa tilanteissa oleville yrittäjille. Olemme saaneet heiltä sen avun, jota olemme tarvinneet.”

© 2024 Asianajotoimisto Lindblad