fbpx

Muutoksia henkilöyhtiölainsäädännössä

Joensuu 9.2.

9.2.2016

Asiantuntijana asianajaja, osakas Markku Lindblad

Laki avoimesta yhtiöstä ja kommandiittiyhtiöstä muuttuu ja muutokset astuvat voimaan jo 1. tammikuuta 2016. Elinkeinoelämä ja erilaiset sopimussuhteet ovat jatkuvasti monimutkaistumassa, minkä takia yleinen linja yhtiöoikeudellisessa lainsäädännössä on ollut sopimusvapauden lisääminen. Tätä linjaa on nyt myös henkilöyhtiölakia muutettaessa seurattu. Muutosten on tarkoitus helpottaa ja selkeyttää henkilöyhtiöiden toimintaa ja erityisesti huomioon on otettu pääomasijoitustoiminnan tarpeet.

Henkilöyhtiölakiin on ehdotettu kolmea olennaista muutosta, jotka vaikuttavat muun muassa avointen yhtiöiden ja kommandiittiyhtiöiden perustamiseen sekä yhtiösopimuksen irtisanomismahdollisuuteen pitkien toimikausien aikana. Lisäksi lakiin on ehdotettu uutta sisältöä koskien muun muassa yhtiösopimuksen vähimmäisvaatimuksia ja yhtiösopimuksen muuttamista.

Millä tavoin henkilöyhtiölain muutokset käytännössä vaikuttavat henkilöyhtiöiden toimintaan ja mahdollisuuksiin? Mitä jo olemassa olevien henkilöyhtiöiden on otettava tulevaisuudessa huomioon? Tervetuloa kuulemaan aiheesta lisää asianajotoimisto Lindbladille!

Seminaarissa asiantuntijana on yhtiöoikeus tiimin vetäjä, asianajaja, osakas Markku Lindblad. Lindbladilla on yli 25 vuoden kokemus yritysjuridiikasta, yritysten välisistä sopimuksista sekä yritysjärjestelyistä.

Lataa maksuton esitysmateriaali sähköpostiisi

Lataa webinaarin esitysmateriaalit ja tallenne maksutta sähköpostiisi. Liityt samalla uutiskirjelistallemme, jolla tiedotamme noin kerran kuukaudessa uusista webinaareista ja muista hyödyllisistä lakiin liittyvistä asioista.

  • Tietosuojaseloste
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
© 2024 Asianajotoimisto Lindblad