fbpx

Vaikka kuluttajankaupan osalta lainsäädännössä on paljon pakottavia säännöksiä, yritysten ja kuluttajien välisillä sopimuksilla on tärkeä merkitys. Autamme mielellämme sopimusten laatimisessa yrityksesi edun varmistaen.

Kuluttajasopimuksiin kannattaa panostaa

Kuluttajasopimuksissa kuluttajan katsotaan olevan heikommassa asemassa suhteessa elinkeinonharjoittajaan, ja siksi kuluttajan suojaksi on säädetty lakeja. Elinkeinonharjoittajankin on kuitenkin järkevää varmistaa oma etunsa huolellisesti muotoilluilla sopimuksilla, joissa ehdot tuodaan selkeästi ilmi.

Palvelusopimus on kuluttajasopimus, joka solmitaan yrityksen ja asiakkaan välillä. Se voidaan sopia jatkuvaksi pitkällekin aikavälille. Huolellisesti tehty palvelusopimus varmistaa palvelua tarjoavalle yritykselle sen, että sopimus pysyy kannattavana koko kestonsa ajan.

Kuluttajankaupassa myyntisopimuksella myyjä ja ostaja sopivat kaupan ehdoista. Myyntisopimuksen sisältö voi vaihdella hyvinkin paljon selkeistä kauppakirjoista monimutkaisiin toimitussopimuksiin. Merkittävistä kaupoista kannattaa aina tehdä kirjallinen myyntisopimus, josta käyvät ilmi kaupan ehdot.

Kuluttajien kanssa tehtävissä sopimuksissa kannattaa huomioida tiettyjen tavaroiden ja palveluiden osalta esimerkiksi etämyyntiä ja peruutusoikeutta koskevat säännökset, myyjän virhevastuu sekä riidanratkaisu. Myös sopimuksiin liittyvien saatavien perimisessä lainsäädäntö on kuluttajien kohdalla tarkempaa kuin yritysten kanssa tehtävissä sopimuksissa.

Lue lisää yrityksen sopimuksista kuluttajien kanssa

» Palvelusopimus

» Myyntisopimus

Apunasi monipuolinen kokemuksemme yritysoikeuden ja yritysjuridiikan palveluista

Tarjoamme yritysasiakkaille laajoja ja asiantuntevia asianajo- ja neuvontapalveluja niin päivittäistä liiketoimintaa kuin sopimuksia tai vaikkapa yrityskauppoja koskien.

Ota yhteyttä

Täytä oheinen yhteydenottolomake ja palaamme asiaasi pian! Voit myös tutustua sivustomme monipuolisiin materiaaleihin, kuten artikkeleihin ja oppaisiin.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
© 2024 Asianajotoimisto Lindblad