fbpx

Asunto-osakeyhtiön toiminnassa korostuu yhtiökokous, joka on päätöksenteon keskus. Vuosittaisessa yhtiökokouksessa käsitellään tiettyjä lakisääteisiä asioita, kuten tilinpäätöksen vahvistaminen. Lisäksi on mahdollista pitää ylimääräisiä yhtiökokouksia, jotka pidetään tarvittaessa, esimerkiksi remonttipäätöksiä varten.

Yhtiökokousmenettelyissä on noudatettava tarkkoja sääntöjä ja menettelytapoja. Neuvoillamme varmistat, että asunto-osakeyhtiö toimii lainmukaisesti ja osakkaiden oikeudet otetaan huomioon sen kaikissa päätöksissä.

Asunto-yhtiön yhtiökokouksen eteneminen

Yhtiökokousmenettelystä säädetään asunto-osakeyhtiölain 6 luvussa. Yhtiökokous käyttää ylintä päätösvaltaa asunto-osakeyhtiöissä. Lue lisää yhtiäkokousmenettelystä.

Yhtiökokouksen päätöksen moitetilanteet

Yhtiökokouspäätös voi olla mitätön tai pätemätön. Yhtiökokouksen päätöksen moittiminen tulee tehdä määräajassa. Mikäli tarvitset apua moitekanteen laadinnassa, olethan siis yhteydessä ilman aiheetonta viivytystä! Voimme avustaa moiteasioissa sekä osakkaita että yhtiöitä.

Juristi mukaan yhtiökokoukseen

Avustamme tarpeen mukaan asunto-osakeyhtiöiden yhtiökokouksissa. Voimme toimia joko yhtiön avustajana tai yksittäisen osakkaan avustajana tai asiamiehenä valtakirjalla.

Kyse voi olla varsinaisesta tai ylimääräisestä yhtiökokouksesta. Avustamme mielellämme myös yhtiökokouskutsun ja esityslistan laadinnassa sekä tarjoamme apua pöytäkirjan laatimisessa.

Apunasi monipuolinen kokemus asunto- ja kiinteistökaupoista

Asunto-osakeyhtiöihin ja kiinteistöosakeyhtiöihin liittyvät asianajopalvelut ovat vahvaa erityisalaamme. Meillä on monipuolinen kokemus sekä asunto-osakeyhtiöiden että osakkeenomistajien avustamisesta muun muassa korjaus- ja kunnossapitovastuuta koskevissa asioissa.

Ota yhteyttä

Täytä oheinen yhteydenottolomake ja palaamme asiaasi pian! Voit myös tutustua sivustomme monipuolisiin materiaaleihin, kuten artikkeleihin ja oppaisiin.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
© 2024 Asianajotoimisto Lindblad