fbpx
Jos yläpuolella oleva video ei näy laitteellasi, tarkastathan evästeasetukset.

Erityisosaamisena kunnallishallinto ja julkiset hankinnat sekä IPR-asiat

Siiskonen on valmistunut oikeustieteen kandidaatiksi Helsingin yliopistosta vuonna 1994. Vuoden mittaisen tuomioistuinharjoittelun jälkeen hän sai varatuomarin arvon. Hän on työskennellyt aikaisemmin mm. Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston LUT (LUT-yliopisto), Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän (EKSOTE), sisäministeriön sekä Oyj Partek Ab:n palveluksessa. Siiskonen on hoitanut sivutoimisesti oikeudellisia toimeksiantoja yksityisenä elinkeinonharjoittajana 17.7.2019 alkaen. Siiskosella on lupa toimia oikeudenkäyntiavustajana.

Siiskosella on vahva kokemus kunnallishallinnosta, kunnallisesta päätöksenteosta, julkisista hankinnoista sekä markkinaoikeusprosesseista, kuten myös kuntasektorilla toteutetuista liikkeenluovutuksista. Siiskonen johti kuntayhtymän yhteistä tukipalveluyksikköä, johon kuuluivat muun muassa henkilöstö- ja talouspalveluista. Hän vastasi toimielintyöskentelystä, toimi muun muassa kuntayhtymän hallituksen sihteerinä sekä oli vahvasti mukana hankintojen kilpailutuksissa ja erilaisissa kuntayhtymässä toteutetuissa organisaatiojärjestelyissä.

Viimeisimmässä työpaikassaan yliopistossa Siiskonen on perehtynyt muun muassa salassapito- ja tutkimussopimuksiin sekä immateriaali- ja tekijänoikeuksia koskevin asioihin. Hän on tarkastellut IPR-sopimuksia sekä käyttöoikeussopimusten että oikeuksien siirron näkökulmasta.

Työ- ja virkasuhteisiin liittyvät oikeudelliset asiat ovat olleet osa Siiskosen tehtäviä useiden vuosien ajan. Hän on toiminut kolmessa eri organisaatiossa henkilöstöpalveluista vastaavana henkilönä sekä kouluttanut ja ohjeistanut henkilöstöasioita.

Siiskosen vahva kokemus erilaisista esimies- ja johtotehtävistä antaa hänelle mahdollisuuden tarkastella yritysasiakkaan tilannetta kokonaisvaltaisesti, asiakkaan organisaatio ja toimintaympäristö huomioiden. Opiskeluaikanaan Siiskonen työskenteli poliisina, sekä järjestyspoliisissa että talousrikostutkinnassa, mikä kokemus on hyödyksi muun muassa yhteisöjen hallinnon vastuukysymyksiin liittyvissä asioissa sekä talousrikosasioiden hoitamisessa.

Haastattelussa Keijo Siiskonen

Kerro itsestäsi ja taustastasi; miten olet päätynyt lakimieheksi?

Aloitin työskentelyn poliisina Espoossa vuonna 1988. Halusin laajentaa oikeudellista osaamistani, minkä takia hain ja pääsin vuonna 1989 Helsingin yliopiston oikeustieteelliseen tiedekuntaan. Suoritin auskultoinnin Lahdessa vuonna 1995 ja sen jälkeen minulle tuli mahdollisuus siirtyä sisäministeriön palvelukseen asiantuntijatehtäviin. Suurimman osan työurastani olen työskennellyt kuitenkin erilaisissa esimies- ja johtotehtävissä. Pari vuotta sitten minulle tuli halu palata oikeudellisten perusasioiden pariin ja siirryin LUT-yliopiston lakimieheksi. Asianajotoimisto Lindblad & Co Oy:n palveluksessa minulla on mahdollisuus hyödyntää työkokemustani laajemmin ja oppia uutta.

Mikä on parasta työssäsi?

Asiakaspalvelutyö on minulle mieluista ja minusta on mielenkiintoista etsiä erilaisia oikeudellisia keinoja, joilla asiakkaiden toiveet ja tavoitteet olisi mahdollista toteuttaa.

Mitkä oikeudenalat ovat lähimpänä sydäntäsi?

Kaikki ovat mielenkiintoisia ja uuteen oikeudenalaan perehtyminen on aina palkitsevaa.

Mitä teet työn vastapainoksi vapaa-ajallasi?

Monipuolinen liikunta on merkittävä osa elämääni, ”terve mieli terveessä ruumiissa”.

Mitkä ovat kolme asiaa, joista et luopuisi?

Perhe, terveys ja uuden oppimisen halu.

Viimeisimpiä töitäni

Avustimme Keminmaan kuntaa sopimusasiassa

Asianajotoimisto Lindblad avusti Keminmaan kunnanjohtaja Hannele Matinlassia ja Keminmaan kuntaa kunnan ja yksityisen yrityksen välisessä sopimus- ja tarjouskilpailutusasiassa. Matinlassi kertoo ...

Lue artikkeli

© 2024 Asianajotoimisto Lindblad