fbpx

11.10.2023

Autoimme kuolinpesän omistaman yrityksen purkamisessa

Asianajotoimisto Lindblad auttoi Asianajotoimisto Lindblad auttoi Kuljetusliike O. Valkonen Oy:n liiketoiminnan myynnissä yrittäjä Osmo Valkosen menehdyttyä vuonna 2020. Yrityksen omisti kuolinpesä, jossa osakkaina olivat yrittäjän leski Milla Valkonen sekä heidän lapsensa. Yhteistyöstä Asianajotoimisto Lindbladin kanssa kertoo Milla Valkonen, joka otti yrityksen asiat hoidettavakseen miehensä kuoleman jälkeen.

Lataa maksuton kuolinpesän hallintaopas ›

Kuolinpesä ja yhtiö, jossa ei ollut liiketoimintaa

”Tilannehan oli sellainen, että yrityksen jatkamisessa ei ollut järkeä. Liiketoiminta ja yhtiön omaisuus hallikiinteistöä lukuun ottamatta oli myyty, eikä yrityksessä ollut liiketoimintaa. Yritys haluttiin purkaa, jotta perinnönjako päästiin toteuttamaan. Asianajotoimisto Lindblad auttoi löytämään ratkaisun tilanteeseen”, Valkonen kertoo tilanteesta.

”Liiketoimintakaupan ja kaluston myynnin jälkeen tilanne oli se, että yrityksen tilillä oli rahaa, mutta yritystoimintaa ei haluttu jatkaa. Yrityksellä oli kuitenkin hallikiinteistö, jota ei saatu nykyisessä taloustilanteessa myytyä”, Valkonen toteaa ja jatkaa:

”Käytännössä tilanne purettiin kahdessa vaiheessa niin, että ensin yhtiö osti kuolinpesältä omia osakkeitaan, jolloin kuolinpesälle saatiin rahaa jaettavaksi. Osituksessa siirrettiin loput kuolinpesän osakkeet osuuteeni. Näin otin itse yhtiön kiinteistöineen hallintaani. Näin kuolinpesä saatiin jaettua ja ositus sekä perinnönjako valmiiksi. Halusin, että tilanne ei pitkity enää lasten näkökulmasta”, Valkonen miettii.

Toisessa vaiheessa Asianajotoimisto Lindblad auttoi purkamaan itse yhtiön: ”Kun kuolinpesä oli jaettu, jäljellä oli vielä yrityksen toiminnan lopettaminen. Lindblad auttoi toteuttamaan yhtiön purkamisen selvitystilan kautta. Yhtiön purkautuessa kiinteistön omistus siirtyi yritykseltä minulle”, Valkonen kertoo.

Sisältö jatkuu opasnoston jälkeen.

Opas perunkirjoitukseen ja kuolinpesän hallinnointiin

Maksuton opas kuolinpesän hoitamisesta eli pesänselvitykseen yleisimmin liittyvistä vaiheista ja selviteltävistä asioista.

Sujuvaa yhteistyötä raskaiden asioiden ympärillä

Asianajotoimisto Lindbladin yhdistelmä yritysjuridiikan ja perheoikeuden osaamista teki kokonaisuudesta asiakkaan näkökulmasta helpon: ”Yhteistyö Lindbladin väen kanssa on ollut todella selkeää ja mutkatonta. Asioita on hoidettu sähköpostitse sekä tarvittaessa puheluin. Aina on ollut selkeä tieto, mitä puolin tai toisin pitää tehdä tai mitä dokumentteja tarvitaan – ja jos ei ole ollut, on aina saanut selkeän vastauksen”, Valkonen kertoo yhteistyöstä.

”Oma taustani on kasvatus- ja opetusalalta, joten oli alusta asti selvää, että työhön tarvitaan asiantuntija-apua, jotta asiat menevät varmasti oikein viranomaisten ja sidosryhmien näkökulmasta. Asianajotoimisto Lindbladin kanssa on ollut helppo luottaa, että asiat etenevät sujuvasti, kun he tuntevat asiat ja ovat kokeneita hoitamaan näitä asioita”, Valkonen summaa.

Tutustu perintöoikeuden palveluihimme

Lue lisää perunkirjoitukseen ja pesänselvitykseen liittyviin palveluistamme.

Ota yhteyttä

Kysy lisää palveluistamme perunkirjoitukseen ja kuolinpesän hallinnointiin liittyen.

Markku Lindblad

© 2024 Asianajotoimisto Lindblad