fbpx

12.5.2020

Juridista apua perunkirjoitusten tekemisen tueksi

Hautaustoimisto ja Kukkakauppa Lund Ky on hyödyntänyt Asianajotoimisto Lindbladin osaamista perunkirjoituksiin sekä testamentteihin liittyvissä asioissa jo usean vuoden ajan.

Taustalla maksuttoman ensineuvon tarjoava yleisneuvontasopimus

Suomen Hautaustoimistojen Liitolla on yleisneuvontasopimus Asianajotoimisto Lindblad & Co Oy:n kanssa, mikä tarkoittaa sitä, että liiton jäsenet voivat kysyä maksutta juridisia neuvoja työssään kohtaamiinsa tilanteisiin. Esimerkiksi perunkirjoitukset ja testamentit ovat olennainen osa hautaustoimistojen palvelua, ja niissä juridinen osaaminen on tarpeen.

Orivedellä toimiva Hautaustoimisto ja Kukkakauppa Lund Ky on yksi liiton yrityksistä, joka on hyödyntänyt Lindbladin palvelua säännöllisesti.

”Yrityksemme juuret ovat 1800-luvun puolella ja me tämänhetkiset yrittäjät olemme jo neljännet omistajat. Teemme töitä perheyrityksenä: minä, veljeni ja äitini, joka on eläkeiässä, mutta auttelee silloin tällöin. Itse olen ollut melkein 30 vuotta yrityksen toiminnassa, jo nuorena lähtenyt mukaan. Lisäksi työllistämme yhden työntekijän. Pääalaamme ovat hautaustoimisto ja kukkakauppa, mutta teemme myös perunkirjoituksia”, kertoo yrittäjä Marjo Karilainen.

Kuolinpesän hallinto-opas

Kuolinpesän hallinto-opas antaa yleiskuvan kuolinpesän hoitamiseen liittyvistä vaiheista ja selviteltävistä asioista.

Perunkirjoitusten ja testamenttien ongelmat ratkeavat nyt nopeasti ja varmasti

Yhteistyö Asianajotoimisto Lindbladin kanssa alkoi kolmisen vuotta sitten ja on tuonut Hautaustoimisto ja Kukkakauppa Lundin lakitietämystä vaativiin töihin uudenlaista varmuutta.

”Jostakin perunkirjoitukseen liittyvästä ongelmatilanteesta yhteistyömme taisi alkaa. Asianajotoimisto Lindbladin Juhani Tukia on myös ollut Suomen Hautaustoimistojen liiton koulutuksissa puhumassa eri aiheista, ja sitä kautta olen tutustunut Juhaniin. Yhteistyö on ollut tosi helppoa, kun on tavannut neuvoja antavan lakiasiantuntijan henkilökohtaisesti. Kynnys kysyä asioita on matala, ja helppojakin kysymyksiä voi kysyä”, Karilainen sanoo.

”Useimmat kysymykset, joissa tarvitsemme apua, liittyvät perunkirjoituksiin: miten jokin asia menee ja mitä pitää ottaa huomioon. Joskus on hyvä saada tukea sille, että on varmasti itse ymmärtänyt jonkin asian oikein.”

”Eteen on tullut esimerkiksi testamenttiin ja hallintaoikeuden vaikutukseen liittyviä kysymyksiä. Töitä tehdessä tulee vastaan todella paljon erilaisia asioita, joihin ei itseltä löydy valmiita vastauksia.”

Lindbladin tarjoamasta lakiosaamisesta on ollut apua niin hautaustoimistolle itselleen kuin sen asiakkaillekin.

”Meille hyöty on ollut ihan valtava. Toki meillä on kollegaverkosto, jolta saamme vertaistukea, mutta se ei ole sama asia. Lindbladin apuun ja osaamiseen voimme aina luottaa 100-prosenttisesti”, Karilainen perustelee.

”Hyöty näkyy myös asiakkaille päin: asioissa, joissa emme pysty itse heitä auttamaan, meillä on tarjota asiantuntevaa apua. Olemme ohjanneet asiakkaita ottamaan yhteyttä Lindbladiin esimerkiksi pesänjakoon ja edunvalvontaan liittyvissä asioissa.”

Tutustu perintöoikeuden palveluihimme

Lue lisää perunkirjoitukseen ja pesänselvitykseen liittyviin palveluistamme.

Luotettavaa tietoa ja nopeaa palvelua

Parhaaksi asiaksi yhteistyössä Asianajotoimisto Lindbladin kanssa Karilainen nimeää laajan tietotaidon, joka helpottaa hautaustoimiston arkea.

”Jos meillä ei olisi lakiasiantuntijaa yhteistyökumppanina, kaikki tieto pitäisi etsiä itse. Jäisi kuitenkin epävarmaksi, ymmärtäisimmekö oikein hankalan lakitekstin.”

”Toisaalta kaikissa tilanteissa pitää ottaa niin monta asiaa huomioon. Aikaisemmin turvauduimme vaikeissa tilanteissa kollegoihin, jotka tietysti ovat myös hyvä tuki, mutta heiltä ei välttämättä tule joka kantilta katsovaa vastausta. Tuntuu myös, että kuolinpesän asioistakin on tullut viime aikoina yhä monimutkaisempia. Asianajotoimisto Lindbladista on ollut niissä suuri apu.”

Karilainen on kokenut yhteistyön vaivattomaksi ja saanut tarvitsemansa neuvot useimmiten jo saman päivän aikana.

”Asiointi asianajaja Juhani Tukian kanssa on sujunut tosi hyvin. Kun laitan sähköpostia, häneltä tulee yleensä tosi pian takaisin vastaus. Viestintä on helppoa ja nopeaa.”

”Voin ehdottomasti suositella lämpimästi Asianajotoimisto Lindbladia muillekin, sekä yrityksille että yksityisille asiakkaille. Olen laittanut omiakin asioitani ja papereitani kuntoon Lindbladin kanssa.”

© 2024 Asianajotoimisto Lindblad