fbpx

5.11.2018

LVI-Bioneerit Oy:n sukupolvenvaihdos toteutui varmoin askelin Lindbladin kanssa

Yritysjuridiikkaan erikoistuneen lakiasiantuntijan avulla sukupolvenvaihdosprosessi oli hallittu ja verotuksellisten näkökulmien huomioinnilla päästiin edullisimpaan lopputulokseen. 

Yhteistyö alkoi sukupolvenvaihdoksen suunnittelusta

LVI-Bioneerit Oy on vuodesta 1977 toiminut, lämpö-, vesi- ja ilmanvaihtoalan palveluita yksityisille henkilöille, yrityksille ja teollisuudelle tarjoava kiteeläinen yritys. Vuosikymmenien aikana yritys on kasvanut konserniksi, joka työllistää nykyään yhdessä tytäryhtiönsä Savonlinnan LVI-Palvelun kanssa jo noin 70 alan ammattilaista.

Asianajotoimisto Lindbladin ja LVI-Bioneerien tiet kohtasivat vuonna 2008, kun yrityksessä suunniteltiin sukupolvenvaihdosta. Yritys oli siirtymässä isältä pojalle, Simo Leinoselta nykyiselle toimitusjohtajalle Mika Leinoselle.

”Tutustuin Markku Lindbladiin 10 vuotta sitten, kun hän oli pitämässä luentoa Kiteellä. Aloitimme Lindbladin kanssa sukupolvenvaihdoksen toteuttamisen pian sen jälkeen, ja viime vuonna se saatiin päätökseen. Prosessi oli pitkä, sillä verotuksellisista syistä aikataulut oli mietittävä tarkkaan”, Simo Leinonen kertoo.

”Asianajotoimisto Lindbladin kanssa suunnittelimme, missä aikataulussa prosessin vaiheet kannattaa toteuttaa. He hoitivat koko prosessin läpi, kaikenlaiset vaiheet yritysrekistereistä, kaupparekisteri-ilmoituksista ja vuokrasopimuksista lähtien.”

Maksuton opas yrityksen sukupolvenvaihdokseen

Sukupolvenvaihdos voi valmistelutoimineen pisimmillään olla vuosien pituinen prosessi, jossa on paljon erilaisia vaiheita ja huomioitavia seikkoja. Lataa avuksi oppaamme, johon on koottu tärkeimmät sukupolvenvaihdokseen liittyvät asiat.

Lakiapua isoihin ja pienempiinkin asioihin

Sukupolvenvaihdokseen liittyen yhteistyö alkoi yrityksen arvonmäärityksellä. Prosessin aikana mm. hankittiin verottajalta ennakkoratkaisu, selvitettiin siirron käsittely verotuksellisesta näkökulmasta sekä konsernin arvotus verotuksessa ja tehtiin osakassopimus. Samassa yhteydessä päivitettiin ajan tasalle myös muita toimintaan liittyviä asioita, kuten kiinteistöjen vuokrasopimuksia.

”Lindblad hoiti monia sellaisiakin asioita, jotka eivät suoranaisesti kuuluneet sukupolvenvaihdokseen – esimerkiksi meidän keskinäiset testamenttimme”, Simo Leinonen lisää.

Kahdeksan vuotta sitten Lindblad oli myös mukana tytäryhtiö Savonlinnan LVI-Palvelun ostossa tekemällä arvonmäärityksen ja auttamalla yrityskaupan yksityiskohdissa.

Asiantuntemus ja järjestelmällisyys tuovat kokonaissäästöjä

Asianajotoimisto Lindbladin palvelua Leinonen suosittelee muillekin yrityksille.

”He ovat hyvä vaihtoehto silloin, kun tavoitteena on päästä kokonaisuudessaan edullisimpaan ratkaisuun. Hintalapun perusteella lakipalveluja ei kannata vertailla, sillä jos pienessäkin jutussa töpätään, siitä voi tulla kalliita seuraamuksia. Olen joskus käyttänyt muutakin asianajajaa, ja silloin veroseuraamuksia ei osattu ottaa huomioon.”

Myös sukupolvenvaihdosprosessin onnistumiseen Leinonen on tyytyväinen.

”Parasta on varmuus siitä, että kaikki hoidettiin oikein ja toiminta oli verottajan suuntaan avointa. On helppo tehdä luopumispäätös yrityksestä, kun tietää, että kaikki on kunnossa eikä hommia jäänyt enää roikkumaan.”

”Lindbladin palvelu on ammattitaitoista, asiantuntevaa ja järjestelmällistä. Asiat tehdään viimeisen päälle kuntoon kaikilta osin. Loppujen lopuksi säästö syntyy siitä, että kaikki osataan huomioida kokonaisuudessa.”

Lue myös uudempi referenssiartikkeli Bioneerit Group Oy muodostui yhtiörakenteen selkeyttämisen tuloksena ».

Yleisimmät lakiasiainpalvelut kiinteähintaisina paketteina

Tarjoamme monia yritysten ja yksityisasiakkaiden tarvitsemia palveluita selkeästi hinnoiteltuina tuotepaketteina. Katso kaikki tuotepaketit tästä.

© 2024 Asianajotoimisto Lindblad