Yrityskaupan valmistelulla voidaan muun muassa edesauttaa kaupan syntymistä, ennaltaehkäistä riskejä ja pitää veroseuraamukset mahdollisimman pieninä.

Onnistunut yrityskauppa on hyvin suunniteltu

Yrityskauppaa valmisteltaessa yrityksen arvonmääritys on tärkeä askel. Osapuolten näkemykset arvosta ovat hyvinkin erilaisia, ja käytännössä oikea hinta muodostuu ostajan, rahoittajan ja myyjän näkemysten leikkauspisteeseen.

Yrityskaupan yhteydessä on hyvä muistaa huolehtia onnistumisen varmistavista yksityiskohdista. Salassapitosopimus kannattaa tehdä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Aiesopimus ja esisopimus on myös järkevää laatia varmistamaan kaupantekoprosessin sujumista.

Due diligence on vakiintunut yrityskauppakäsite ja tarkoittaa kaupan kohteen ennakkotarkastusta tai ostotutkimusta. Käsite kattaa kaikki ne selvittelyt ja tutkimukset, jotka ostaja haluaa suorittaa ennen yrityskauppaa.

Verokysymykset muodostavat olennaisen osan yritysjärjestelyn tai yrityskaupan suunnittelua. Jokaiseen eri toteuttamismuotoon sekä toteuttamisen eri vaiheisiin liittyy erilaisia veroseuraamuksia, ja järkevällä suunnittelulla ne voidaan minimoida.

Autamme mielellämme yritysjärjestelyihin ja yrityskauppoihin liittyvissä valmistelevissa toimenpiteissä, kuten koko prosessissakin.

Opas: Mitä osakekaupassa on muistettava?

Oppaasta saat olennaisimmat perustiedot, jotka tarvitaan onnistuneeseen osakekauppaan.

Ota yhteyttä

Täytä oheinen yhteydenottolomake ja palaamme asiaasi pian! Voit myös tutustua sivustomme monipuolisiin materiaaleihin, kuten artikkeleihin ja oppaisiin.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
© 2022 Asianajotoimisto Lindblad