fbpx

1.8.2023

Asianajotoimisto Lindblad avusti Eläinklinikka Loime Oy:tä arvonmäärityksessä ja sitä seuranneessa yrityskaupassa

Avustimme Lappeenrannassa toimivaa Eläinklinikka Loime Oy:tä arvonmäärityksessä ja sitä seuranneessa yrityskaupassa. Työstä kertoo tarkemmin toinen Loime Oy:n liiketoiminnasta luopuneista osakkaista, Osmo Hyyrynen.

”Olimme päättäneet luopua Loime Oy:stä ja syksyllä 2022 Asianajotoimisto Lindblad tuli mukaan. Halusimme ulkopuolisen asiantuntijan näkemyksen yhtiön arvosta”, Hyyrynen kertoo. ”Tässä kohtaa meillä oli aiesopimus olemassa oman henkilöstömme ostajaryhmän kanssa ja toinen kiinnostunut ostaja tarjolla.”

Yrityksen arvonmääritys palveluna

Tutustu yrityksen arvonmäärityksen kiinteäihntaiseen palvelukokonaisuuteen.

”Lindbladin tekemästä arvonmäärityksestä saatiin hyvät taustatiedot, joiden perusteella käytiin keskustelut ostajien kanssa. Arvonmääritysraportti oli erittäin seikkaperäinen ja laskelmat oli tehty useammasta näkökulmasta, joten siitä saatiin hyvä taloudellinen näkökulma prosessiin”, Hyyrynen toteaa ja jatkaa:

”Ostajaryhmän rahoittajat – Finnvera ja pankki – haastoivat aika vahvastikin tehtyä arvonmääritystä. Tiukoissa neuvotteluissa käytiin läpi hyvinkin tarkasti, miksi valuaatio on se, mikä on. Se, että arvonmääritys oli toteutettu asianmukaisesti ja yleisesti hyväksyttävien mallien mukaan, pystyttiin myös todentamaan kirjanpitoaineiston perusteella”, Hyyrynen kertoo ja jatkaa:

”Lindbladin rooli oli keskeinen, että saatiin rakennettua sellainen rahoituspaketti, joka oli kaikkien kauppaan osallistuvien tahojen näkökulmasta toimiva. Asianajotoimisto Lindblad auttoi selvittämään erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja ja rakentamaan toimivan mallin kaupan toteuttamiseksi. Tämä oli todella tärkeää, jotta kokonaisuus saatiin sekä ostajaryhmän että heidän rahoittajiensa näkökulmasta toimivaksi.”

”Varsinainen kaupan kohteen tarkastus (Due Diligence) oli kuvattu hyvin seikkaperäisesti kauppakirjoissa, joten tämän teimme ostajan kanssa yhteistyössä. Kun kaiken todettiin olevan kunnossa, Asianajotoimisto Lindbladin väki hoiti kauppakirjat maaliin.”

”Lopulta meille oli tärkeintä, että ostajalla oli samankaltaiset arvot kuin meilläkin. Tämän vuoksi yrityksen myynti omalle henkilöstölle oli luonteva valinta. Olemme tyytyväisiä, että Asianajotoimisto Lindbladin väki auttoi toteuttamaan järjestelyn”, Hyyrynen kertoo hymyillen.

Yrityksen arvonmääritys

Lataa maksuton webinaaritallenne

Webinaarissa käydään läpi yrityksen arvonmäärityksen peruskysymyksiä niin myyjän, ostajan kuin rahoittajankin näkökulmista. Asiantuntijana Markku Lindblad.

© 2024 Asianajotoimisto Lindblad