fbpx

21.11.2017

Lindblad & Co toimi Outokummun kaupungin neuvonantajana Outokummun Energia Oy:n myynnissä

Avoimella huutokauppaprosessilla tarjouksia saatiin nousemaan useita miljoonia euroja aiempaa tarjousta korkeammiksi.

Arvonmäärityksestä myyntiprosessiin

Lindblad & Co organisoi vuosien 2015–2016 aikana Outokummun kaupungin neuvonantajana huutokauppaprosessin Outokummun Energia Oy:n osakkeiden myymiseksi.

Yhteistyö lähti liikkeelle jo aiemmin, keväällä 2014, kun Outokummun Energia Oy valitsi Lindblad & Co:n tekemään yrityksen arvonmäärityksen. Lindblad & Co avusti Outokummun Energia Oy:tä myös Legal Due Diligence -tarkastukseen liittyen. Marraskuussa 2015 Outokummun kaupunki ja Lindblad & Co tekivät sopimuksen avustamisesta Outokummun Energia Oy:n osakekannan myymisessä huutokauppaprosessilla.

Asiakkaan edustajana prosessissa toimi Outokummun kaupunginjohtaja Pekka Hyvönen, joka kertoo Lindblad & Co:n palvelusta ja asiantuntemuksesta olleen suurta apua.

”Lindbladin tekemän arvonmäärityksen jälkeen halusimme vielä tarkempaa selvitystä, mikä Outokummun Energia Oy:n reaaliarvo tulisi olemaan. Lindblad jatkoi tästä luontevasti yhteistyötä, ja me yrityksen omistajana tulimme enemmän mukaan. Avoimen huutokaupan Lindblad & Co hoiti todella tyylikkäästi ja helpotti näin meidän osuuttamme asiassa huomattavasti”, Hyvönen sanoo.

”Eniten työtaakkaamme kevensi se, että he vastasivat suurimmalta osin tarjousten tekijöiden kysymyksiin. He hoitivat laillisuustarkastelun, jolloin voimme olla varmoja, että kaikki menee pykälien mukaan. He olivat myös neuvotteluissa mukana.”

Yritysjärjestelyjen ABC: Arvonmääritys -webinaari

Yrityksen arvonmäärityksen webinaarissa käsitellään yrityksen arvoon määrittämiseen liittyviä asioita. Asiantuntijana Markku Lindblad.

Kokonaisvaltaista palvelua ja helppoa yhteydenpitoa

Outokummun Energia Oy:stä oli tehty 20 miljoonan euron sitova ostotarjous jo ennen huutokauppaan ryhtymistä, mutta huutokaupan myötä tarjoukset nousivat huomattavasti korkeammiksi. Huutokaupan tuloksen hyväksyminen jäi muutamasta äänestä kiinni kaupunginvaltuustossa.

”Lindbladin osuus tarjousten saannissa oli tärkeä, sillä he hoitivat huutokauppajärjestelyn. Tarjousten antamisen väli pidettiin pienenä ja prosessissa pyrittiin nopeuteen”, Hyvönen kuvailee.

”Meille huutokauppaprosessi Lindblad & Co:n kanssa oli todella hyvä järjestely ja saimme sen avun, minkä tarvitsimme. Viimeiset neuvottelut kävimme yksin, kun jäljellä oli enää yksi tarjoaja. Siinä vaiheessa emme enää tarvinneet Lindbladia muuten kuin sopimusten tekoon.”

Hyvönen arvostaa erityisesti Lindblad & Co:n palvelun kokonaisvaltaisuutta ja hyvää yhteydenpitoa.

”He hoitivat kaiken arvonmäärityksestä huutokauppaprosessin loppuun saakka. He vastasivat myös kysymysrumbasta, joka olisi vienyt meiltä todella paljon aikaa. Meillä ei ollut mahdollisuutta keskittyä pelkästään tähän, kun työnkuvaan kuuluu niin paljon muutakin tekemistä.”

”Yhteistyö Lindblad & Co:n kanssa oli tiivistä ja yhteydenpito helppoa. Heihin sai yhteyden ja sähköposteihin vastattiin nopeasti. Jos joskus ei puhelimella heti tavoittanut, he olivat pian meihin päin yhteydessä”, Hyvönen kertoo.

Asianajopalvelut puitesopimuksella kunnille ja julkisyhteisöille

Tarjoamme kunnille ja muille julkisyhteisöille vaivattoman tavan järjestää tarvittavat asianajopalvelut ja juridinen apu. Asianajotoimisto Lindblad on monialainen asianajotoimisto, jolla on toimipisteitä useilla eri paikkakunnilla.

Tarjouksia saatiin useita

Prosessissa salassapitosopimus allekirjoitettiin yhteensä kymmenen tahon kanssa ja tarjous saatiin neljältä taholta. Näiden neljän tarjouksentekijän kanssa käytiin yksityiskohtaisia neuvotteluja Lindblad & Co:n avustuksella.

Prosessissa sovittiin Outokummun Energia Oy:n jakautumisesta kolmeen yhtiöön, joista kahden muodostuvan yhtiön osakkeet oli määrä myydä Vapo Oy:lle sekä Kuoreveden Sähkö Oy:n ja Köyliön-Säkylän Sähkö Oy:n toimesta perustettavalle yhtiölle. Outokummun Energia Oy:n kauppahinnaksi sovittiin 25,56 miljoonaa euroa.

Kaupunginvaltuusto päätti kuitenkin lopulta olla myymättä energiayhtiötään äänin 15–12.

Lindblad & Co:n tiimiä veti osakas Markku Lindblad. Hänen tiiminsä koostui vanhemmasta lakimiehestä Anna Virrasta sekä lakimiehistä Maisa Cederström ja Topi Heinänen.

© 2024 Asianajotoimisto Lindblad