Erityisosaamisalueina kiinteistö- ja asunto-oikeus sekä työ- ja virkaoikeus

Romu toimii kiinteistö- ja asunto-oikeustiimin sekä työ- ja virkatiimin vetäjänä ja on hoitanut lukuisia toimeksiantoja kyseisiin oikeudenaloihin liittyen. Romulla on laajasti prosessikokemusta myös muista yritysten ja yksityishenkilöiden laajoista riita-asioista sekä useista rikosoikeudenkäynneistä.

Romu julkaisee asiantuntijakirjoituksia Oma Kiinteistö- sekä Omakoti-lehdissä. Romu kouluttaa yrittäjiä ja yksityishenkilöitä oikeudellisissa asioissa ympäri Suomen.

Romu on toiminut aktiivisesti erilaisissa luottamustehtävissä ja hankkeissa. Hän on toiminut Asianajajaliiton Hämeen osaston hallituksen jäsenenä vuodesta 2017 alkaen ja kyseisen hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2021 alkaen. Romu on lisäksi ollut Asianajajaliiton valtuuskunnan jäsen vuosina 2018-2021. Valtuuskunta käyttää Suomen Asianajajaliitossa ylintä päätösvaltaa. Romu toimii myös Asianajajaliiton nuorten valiokunnan jäsenenä vuosina 2017-2022. Vuonna 2017 Romu oli vetovastuussa Asianajajaliiton Suomi100-hankkeesta, jossa järjestettiin oikeuskasvatusoppitunteja ympäri Suomen. Romu on toiminut vuosina 2017–2018 Asianajajaliiton häirinnän vastaisessa työryhmässä

Romu on opiskellut Turun yliopistossa ja hän on ollut Asianajotoimisto Lindblad & Co Oy:n palveluksessa vuodesta 2010 lähtien.

Haastattelussa Minna Romu

Kerro itsestäsi ja taustastasi; miten olet päätynyt lakimieheksi?

Lakimiehen ammatti ei ole ollut itsestäänselvyys, mutta tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Halusin opiskella Turussa ja siellä oikeustieteen opiskelu oli mahdollista.

Mikä on parasta työssäsi?

Jokainen työpäivä on erilainen ja haastava. Saan viettää aikaa mukavien työkavereiden kanssa.

Mitkä oikeudenalat ovat lähimpänä sydäntäsi?

Kiinteistöoikeudelliset riita-asiat ovat mielenkiintoisimpia.

Mitä teet työn vastapainoksi vapaa-ajallasi?

Rentoudun ystävien kanssa. Lisäksi urheilen ja luen.

Mitkä ovat kolme asiaa, joista et luopuisi?

Läheiset ihmiset, aurinko ja jäätelö.

Viimeisimpiä töitäni

Työsuhdekoulutus KLINGER Finland Oy:lle

Asianajotoimisto Lindblad ja Minna Romu saivat KLINGER Finlandilta positiivista palautetta työsuhdekoulutuksesta, joka oli osallistujien mukaan sisällöltään kattava, selkeä ja käytännönläheisyytensä ...

Lue artikkeli

© 2021 Asianajotoimisto Lindblad