Minna Romu

Asianajaja Minna Romu toimii Tampereen toimiston vetäjänä ja vastaa toimistomme asiakkuuksista Pirkanmaalla.

 

Minna Romu

Minna Romu

asianajaja minna.romu@lindblad.fi Puhelin 020 749 8193
Sihteeri

Asiantuntemuksen ydin

Erityisosaamisalueina kiinteistö- ja asunto-oikeus sekä työ- ja virkaoikeus

Romu toimii kiinteistö- ja asunto-oikeustiimin sekä työ- ja virkatiimin vetäjänä ja on hoitanut lukuisia toimeksiantoja kyseisiin oikeudenaloihin liittyen. Romulla on laajasti prosessikokemusta myös muista yritysten ja yksityishenkilöiden laajoista riita-asioista sekä useista rikosoikeudenkäynneistä.

Romu julkaisee asiantuntijakirjoituksia Oma Kiinteistö- sekä Omakoti-lehdissä. Romu kouluttaa yrittäjiä ja yksityishenkilöitä oikeudellisissa asioissa ympäri Suomen.

Romu on toiminut aktiivisesti erilaisissa luottamustehtävissä ja hankkeissa. Hän on toiminut Asianajajaliiton Hämeen osaston hallituksen jäsenenä vuodesta 2017 alkaen ja kyseisen hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2021 alkaen. Romu on lisäksi ollut Asianajajaliiton valtuuskunnan jäsen vuosina 2018-2021. Valtuuskunta käyttää Suomen Asianajajaliitossa ylintä päätösvaltaa. Romu toimii myös Asianajajaliiton nuorten valiokunnan jäsenenä vuosina 2017-2022. Vuonna 2017 Romu oli vetovastuussa Asianajajaliiton Suomi100-hankkeesta, jossa järjestettiin oikeuskasvatusoppitunteja ympäri Suomen. Romu on toiminut vuosina 2017–2018 Asianajajaliiton häirinnän vastaisessa työryhmässä

Romu on opiskellut Turun yliopistossa ja hän on ollut Asianajotoimisto Lindblad & Co Oy:n palveluksessa vuodesta 2010 lähtien.

Viimeisimpiä töitäni

Kaupanpurkusopimus kiinteistökauppariidassa

Asianajotoimisto Lindbladin avustuksella vanhan omakotitalon kauppa saatiin purettua sopimalla asiasta myyjän kanssa. Kattavan reklamaatiodokumentin ansiosta purkuperusteiden riittävyydestä ei ollut epäilystäkään.

Lue lisää »

Paritalon osakkaiden välinen riita

Asianajotoimisto Lindblad avusti Jyrki Piekkalaa varaston käyttöoikeuteen liittyvässä riidassa taloyhtiötä vastaan, ja sekä käräjäoikeus että hovioikeus ratkaisivat asian Piekkalan eduksi.

Lue lisää »

Lindbladin avulla Maxirate Oy pääsi toivomaansa lopputulokseen vesivahinkoon liittyvässä riidassa

Asianajotoimisto Lindblad & Co Oy:n hoitamana prosessi oli sujuva avaimet käteen -paketti, jossa asiakas pidettiin ajan tasalla vaiheiden kulusta.

Lue lisää »

Työsuhdekoulutus KLINGER Finland Oy:lle

Asianajotoimisto Lindblad ja Minna Romu saivat KLINGER Finlandilta positiivista palautetta työsuhdekoulutuksesta, joka oli osallistujien mukaan sisällöltään kattava, selkeä ja käytännönläheisyytensä ansiosta erittäin kiinnostava.

Lue lisää »

Tarvasjoen Teräsovi Oy sai nopean avun urakkasopimukseen liittyvään riitaan

Asianajotoimisto Lindblad & Co Oy avusti Tarvasjoen Teräsovi Oy:tä urakkasopimusrikkomusta ja vahingonkorvausta koskevassa asiassa, jossa päästiin molempia osapuolia tyydyttävään sovintoon.

Lue lisää »

Jounin Kaupan kauppiaspariskunta luottaa lakiasioissa Lindbladiin

Koko Suomen tuntemaksi viime vuosina noussut Jounin Kauppa Oy:n kauppiaspari Sampo Kaulanen ja Michele Murphy-Kaulanen kääntyy lakiosaamista vaativissa asioissa poikkeuksetta Asianajotoimisto Lindblad & Co:n puoleen.

Lue lisää »

Luotettava lakiasiantuntija on AP-Pinnoite Oy:lle arvokas tuki

Asianajotoimisto Lindblad & Co:n kanssa tehty yleisneuvontasopimuksen avulla AP-Pinnoite Oy saa aina varmat vastaukset lakiosaamista vaativiin kysymyksiinsä, välttyen turhalta stressiltä ja riidoilta.

Lue lisää »

Elvi Pulkkinen

“Asianajotoimisto Lindblad & Co Oy avusti menestyksellisesti Elvi Pulkkista kattourakkaa koskevassa kuluttajariita-asiassa. Vaatimukset hyväksyttiin sekä käräjä- että hovioikeudessa.”

Lue lisää »

Seppo Haapaniemi

Lindblad & Co avusti Haapaniemeä riita-asiassa. ”Minulle sattui 31.1.2013 työtapaturma, kaaduin liukkaalla ja hoitamattomalla työmaa-alueella. Sain kaatumisesta lievän aivovamman. Liitosta en apua, enkä myöskään asianajajaa saanut. Asianajotoimisto Lindblad & Co Oy avusti minua oikeudenkäynnissä, jossa syyttäjä ajoi syytettä työturvallisuusrikoksesta ja vamman tuottamuksesta. Käräjäoikeudessa työnantajan vastuuhenkilöitä ei kuitenkaan tuomittu vammantuottamuksesta. Valitin asianajajan kanssa hovioikeuteen. Hovioikeus määräsi […]

Lue lisää »

Jukka Lepistö, Uusimaa

Avustimme Jukka Lepistöä hänen kiinteistökauppariidassaan. Kesämökin varastorakennus ja jätevesijärjestelmä olivat osittain naapurin puolella ja kaikkiin kiinteistöllä oleviin rakennuksiin ei ollut tarvittavaa rakennuslupaa. Myyjä suoritti Lepistölle korvausta kiinteistökaupan virheestä sekä asianajo- ja asianosaiskulut vaatimuksen mukaisesti.

Lue lisää »