fbpx

Erityisosaamisalueina perintö- ja aviovarallisuusoikeus sekä immateriaalioikeudet

Juhani Tukia on aiemmin hoitanut yritysten ja yksityishenkilöiden lakiasioita oman toimistonsa puitteissa yli 20 vuotta, ja hänen pitkä kokemuksensa kattaa laajan skaalan oikeudellisia tehtäviä.

Tukia erityisen osaamisen aluetta ovat perintöoikeus ja aviovarallisuusasiat avioliiton purkauduttua joko puolison kuoleman tai avioeron johdosta. Tukia on toiminut lukuisissa kuolinpesissä tuomioistuimen määräämänä pesänselvittäjänä ja pesänjakajana, uskottuna miehenä perunkirjoituksissa sekä avustanut asiakkaita aviovarallisuuden ositustilanteissa.

Immateriaalioikeuden (IPR) alalla Juhanilla on kokemusta erityisesti tekijänoikeuksista ja IP-oikeuksien lisensointisopimuksista. Tukia toimii Asianajotoimisto Lindbladin IPR-, kilpailu- ja hankintatiimin vetäjänä.

Kilpailuoikeuden alalta Juhanilla on kokemusta erityisesti julkisten hankintojen kilpailutusten lainmukaisuuden arvioinnissa.

Haastattelussa Juhani Tukia

Kerro itsestäsi ja taustastasi; miten olet päätynyt lakimieheksi?

Oikeustiede tuntui lukion jälkeen luontevimmalta ratkaisulta jatko-opintojen suhteen. Jo toisena opiskeluvuotenani hakeuduin töihin lakiasiaintoimistoon ja ammatillinen päämäärä loksahti sillä paikalleen. Oikeustieteellisestä tiedekunnasta valmistumiseni jälkeen hoidin yksityishenkilöiden ja yritysten lakiasioita oman toimistoni puitteissa yli 20 vuotta. Yksin toimiminen alkoi tuntua yksinäiseltä ja tämän ongelman ratkaisuksi kehittyi mahdollisuus siirtyä Asianajotoimisto Lindblad & Co Oy:n palvelukseen vuoden 2016 alusta lukien.

Mikä on parasta työssäsi?

Mielenkiintoisinta ja innostavinta työssäni on selvitellä asiakkaiden kanssa parhaita mahdollisia ratkaisuja juridisiin ongelmatilanteisiin, tai mieluiten niiden välttämiseen.

Mitkä oikeudenalat ovat lähimpänä sydäntäsi?

Työskentelen mielelläni IPR-asioiden parissa koska luovien toimialojen aineettomiin oikeuksiin liittyvien lakiasioiden hoitaminen edellyttää usein myös juristilta jonkin asteista luovuutta. Perhe- ja perintöoikeudelliset asiat ovat mieluisia tehtäviä siinä mielessä, että minulla on niiden hoitamisesta paljon käytännön kokemusta.

Mitä teet työn vastapainoksi vapaa-ajallasi?

Espanjan vinttikoiramme (l. Galgo) huolehtii siitä, että saan vapaa-aikoina riittävästi liikuntaa. Laaja ystävä- ja perhepiiri takaa rentoa vastapainoa työlle, ja hyväksi koettu vastapaino työlle on tietysti olla tekemättä mitään.

Mitkä ovat kolme asiaa, joista et luopuisi?

Perhe, terveys ja hyvä ruoka

Viimeisimpiä töitäni

Juridista apua perunkirjoitusten tekemisen tueksi

Hautaustoimisto ja Kukkakauppa Lund Ky on hyödyntänyt Asianajotoimisto Lindbladin osaamista perunkirjoituksiin sekä testamentteihin liittyvissä asioissa jo usean vuoden ajan. Taustalla ...

Lue artikkeli

Bioneerit Group Oy muodostui yhtiörakenteen selkeyttämisen tuloksena

Asianajotoimisto Lindbladin avulla prosessi, jossa LVI-Bioneerit-konsernista tuli lopulta viiden tytäryhtiön emoyhtiö Bioneerit Group Oy, sujui hallitusti alusta loppuun.

Lue artikkeli

Helaform Oy varmistaa jälleenmyyntisopimustensa onnistumisen Lindbladin avulla

Lindblad on tarjonnut kansainvälisesti toimivalle Helaformille konsultaatioapua mm. jälleenmyyntisopimuksiin ja tavaramerkkiasioihin liittyen.

Lue artikkeli

Kun perinnönjakoon tarvitaan pesänselvittäjää ja pesänjakajaa

Aina perinnönjako ei onnistu ilman siihen erikoistunutta, kokenutta asianajajaa. Juhani Tukia Asianajotoimisto Lindbladilta hoitaa vuosittain toistakymmentä pesänselvitystä ja -jakoa, periaatteinaan ...

Lue artikkeli

© 2024 Asianajotoimisto Lindblad