fbpx
Jos yläpuolella oleva video ei näy laitteellasi, tarkastathan evästeasetukset.

Erityisosaamisena yritysjuridiikka ja välimiesoikeus

Markku Lindbladin vahvinta erikoisosaamisaluetta on yritysjuridiikka ja erityisesti yritysjärjestelyt, niihin liittyvät arvonmääritykset sekä sopimusoikeus. Lindblad on osallistunut lukuisiin yritysjärjestelyihin ja toiminut yritysten hallituksissa. Hänellä on kokemusta mm. yritysten osakas- ja johtajasopimuksista ja IPR-oikeuksista salassapitoon ja sitouttamiseen liittyvissä sopimusjärjestelyissä. Lindblad on hoitanut myös monia vaativia vahingonkorvausoikeuden asioita.

Markku Lindblad on valtuutettu toimimaan mentoriasiantuntijana Uudenmaan yrityshautomojen aloittavaa yritystoimintaa konsultoivassa mentoriverkossa. Hän on suorittanut Helsingin kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskuksen ja Uudenmaan TE-keskusten yhteistyössä toteuttaman Business Mentor -valmennuksen ja saanut nimikkeen Auktorisoitu Business Mentor. Suomen Yrittäjät on myös hyväksynyt Lindbladin Yrityskaupan Puhemieheksi.

Lindblad on suorittanut Keskuskauppakamarin välimieskoulun ja toimii toimistomme välimiesprosesseja hoitavan tiimin vastuuhenkilönä. Hän on osallistunut useisiin välimiesoikeudenkäynteihin, joissa on käsitelty mm. osapuolten velvollisuuksien laiminlyöntejä hankkeissa ja rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä, agentti- ja osakassopimuksia sekä yrityskauppaan liittyviä vaatimuksia. Lindblad on myös toiminut osakeyhtiölain mukaisissa välimiesmenettelyissä vähemmistöosakkaiden uskotun miehen roolissa.

Lindbladin välimiesmenettelyissä on sovellettu mm. Keskuskauppakamarin välityslautakunnan (FAI), Stockholm Chamber of Commercen (SCC), Comi Ry:n (COMI) välimiesmenettelysääntöjä sekä välimiesmenettelylakia.

Pesänjakajana ja pesänselvittäjänä toimiminen sekä perhe- ja perintöoikeudelliset toimeksiannot, kuten avioeroihin liittyvät pesänjakamiset, kuuluvat Lindbladin osaamiskenttään. Hän on hoitanut toimiston vaativimpia kuolinpesiin liittyviä toimeksiantoja sekä luennoinut mm. kuolinpesistä yritysjärjestelyjen osapuolina, sopimuksista sekä veromuutoksista.

Haastattelussa Markku Lindblad

Kerro itsestäsi ja taustastasi; miten olet päätynyt lakimieheksi?

– Lakimiehen uraa aloin harkita lukiossa. Lakimiehen tehtävässä kiinnosti mahdollisuus käyttää neuvottelutaitoja. Myöskin työnkuva tuntui siinä vaiheessa varsin konkreettiselta. Työskentelin valmistuttuani muutaman vuoden toisen palveluksessa ja 1990 perustin Lakiasiaintoimisto Lindbladin silloin toiminimenä.  

Mikä on parasta työssäsi?

– Työssä on parasta ihmisten kanssa työskentely. Viihdyn erityisesti neuvotteluissa niin asiakkaiden kuin muiden toimeksiantoihin liittyvien osapuolten kanssa. Keskeinen lisäarvo asiakkaalle tulee nimenomaan siitä, että asiaa valmisteltaessa asiakkaalta saadaan kaikki olennaiset tiedot. Nimenomaan perusasioiden lisäksi saatavat tiedot voivat olla merkityksellisiä. Asiakkaan tavoitteet sekä asiakkaan asiassa kokemat riskit ja ongelmat ovat tärkeitä rakennettaessa juttua. Asianajajan tuoma lisäarvo konkretisoituu neuvotteluissa. Hyvä valmistautuminen sekä luovat ratkaisut johtavat hyviin tuloksiin. Neuvotteluiden takalukko voidaan purkaa, jos löydetään uusi lähestymiskulma asetelmaan ja win – lose asetelma voidaan kääntää win – win asetelmaksi.

Luovuuden käyttö on toinen asia, joka tässä työssä on parasta. Erityisesti yritysjärjestelyissä ja sopimuskuvioissa paras vaihtoehto ei ole aina se ensimmäiseksi mieleen tuleva. Vaihtoehtojen kartoittaminen ja vertailu sekä esitteleminen asiakkaalle siten, että asiakas hahmottaa vaihtoehtojen keskeiset erot on antoisaa.

Mitkä oikeudenalat ovat lähimpänä sydäntäsi?

– Mieluiten työskentelen yritysjärjestelyiden sekä erilaisten sopimusasioiden parissa. Välimiesmenettelyt ovat myös lähellä sydäntäni.  Yritysjärjestelyissä yhdistyvät neuvotteluihin sekä luoviin ratkaisuihin liittyvät asiat. Nämä ovat läsnä myös sopimusasioissa. Välimiesmenettelyt ovat intensiivisiä asioita, joissa on tiivis aikataulu eikä tekemisen meininki lopu, vaan asia on vireillä koko prosessin ajan. Ratkaisuissa on kysymys asiakkaille olennaisista asioista. 

Mitä teet työn vastapainoksi vapaa-ajallasi?

– Vapaa-aikaa on leimannut kahden tyttären ja vaimon ratsastusharrastus. Ennen kuin tyttäret saivat omat ajokorttinsa hevosten kuljettamista varten, kuljetusosaston rooli oli useimpina viikonloppuina tarjolla. Viikonloput sujahtivat nopeasti erilaisten valmennusten ja eri puolella Suomea tapahtuneiden kisojen tiimoilla. Kisakentillä oli yleensä aina tarvetta ”hevospuomille”, joka pitää hevosia ja huolehtii muista huoltojoukkojen vastuulle kuuluvista hommista. Nykyisin hevosia ei tarvitse kuljettaa, eikä jokaiseen kisaan tarvitse osallistua. Nykyään voin valikoida ratsastustapahtumat, joihin osallistun ja saan olla rennosti yleisönä.

Mitkä ovat kolme asiaa, joista et luopuisi?

– Perhe on luonnollisesti asia, josta ei mistään hinnasta halua luopua. Perheessäni on vaimo ja kaksi jo aikuista omillaan asuvaa tytärtä sekä vahvennuksena kaksi espanjan vesikoiraa.

Olisi vaikea luopua työskentelystä asianajajana. Työ vie helposti mukanaan ja tarjoaa neuvotteluissa sekä istuntosaleissa adrenaliiniryöppyjä.

Asianajotoimisto Lindblad & Co Oy: Henkilökuntamme muodostaa niin mahtavan tiimin, että olisi vaikea kuvitella työskentelevänsä jossain muualla.

Viimeisimpiä töitäni

Autoimme kuolinpesän omistaman yrityksen purkamisessa

Asianajotoimisto Lindblad auttoi Asianajotoimisto Lindblad auttoi Kuljetusliike O. Valkonen Oy:n liiketoiminnan myynnissä yrittäjä Osmo Valkosen menehdyttyä vuonna 2020. Yrityksen omisti ...

Lue artikkeli

Asianajotoimisto Lindblad avusti Eläinklinikka Loime Oy:tä arvonmäärityksessä ja sitä seuranneessa yrityskaupassa

Avustimme Lappeenrannassa toimivaa Eläinklinikka Loime Oy:tä arvonmäärityksessä ja sitä seuranneessa yrityskaupassa. Työstä kertoo tarkemmin toinen Loime Oy:n liiketoiminnasta luopuneista osakkaista, ...

Lue artikkeli

Asianajotoimisto Lindblad auttoi Secon Oy:tä riidan sovittelussa

Secon Oy riitautui asiakkaansa kanssa puitesopimuksen mukaan tehdyn työn määrästä. Asianajotoimisto Lindblad avusti yhtiötä ratkaisun löytämisessä. Seconin toimitusjohtaja Matti Soinista ...

Lue artikkeli

Avustimme pitkäaikaista asiakasta perunkirjoituksessa

Asiakkaat ja heidän asiansa tulevat tutuksi, kun töitä tehdään useamman sukupolven kanssa samassa suvussa. Näin oli myös, kun avustimme pitkäaikaisen ...

Lue artikkeli

© 2024 Asianajotoimisto Lindblad