fbpx

22.3.2024

Avustimme Tamminen Consulting AB:ta sopimusriidan selvittämisessä

Tamminen Consulting on tehnyt pitkäaikaista yhteistyötä tapahtuma-alalla toimivan päämiehen kanssa. Tammisen rooli on ollut toimia tapahtuman jälleenmyyjänä. Yhteistyöstämme kertoo tarkemmin Juha Tamminen, Tamminen Consulting AB:n yrittäjä.

Yllättävä muutos hinnoitteluun

Tilanne alkoi loppuvuodesta 2023, kun tapahtumajärjestäjä muutti yllättäen pitkään vakiintuneena pysynyttä hinnoittelurakennetta. Uusi hinnoittelurakenne sisälsi aiempaan nähden täysin uusia osuuksia, jotka korottivat osapuolten välisen sopimuksen hintaa merkittävästi.

”Tapahtumaosallistuminen vaatii omilta asiakkailtani sitoutumista kauan ennen varsinaista tapahtumaa. Tämän vuoksi olimme tehneet omien asiakkaideni kanssa sopimuksia jo ennen ilmoitusta hinnoittelun muutoksista”, Tamminen kertoo ja jatkaa: ”Siinä kohtaa tuntui, että eihän tämä voi näin mennä, kun hinnoittelurakenne oli ollut sama 90-luvulta asti.”

”Tamminen Consulting on ruotsalainen yritys. Yllätyimme siitä, että Suomessa näyttää olevan erilainen käsitys siitä, mitä näkökohtia osapuolten tulisi ottaa huomioon, kun yhteistyötä on kestänyt näinkin kauan. Keskustelut yhteistyökumppanin kanssa eivät tuottaneet tulosta, joten päätimme hakea liikejuridiikan osaamista tueksi. Ruotsissa meillä on omat kontaktimme, mutta löysimme Lindbladin Suomesta heidän verkkosivujensa perusteella. Lindbladin tiimin osaaminen vaikutti sopivan meille hyvin, ja lisäksi pystyimme asioimaan heidän suuntaansa ruotsiksi”, Tamminen kertaa taustoja.

Sopimusten laadinta tai tarkistaminen palveluna

Tutustu yritysten välisiin sopimuksien laadintaan ja tarkastuksiin liittyviin palveluihimme. Lue lisää.

Pitkä valmistautumisaika vaatii myös pitkää irtisanomisaikaa

Koska Tamminen Consultingin asiakkaat tekivät sopimuksia pitkälle ennakkoon, pidimme kohtuullisena, että myös Tammisen ja päämiehen välisen sopimuksen muutoksista pitäisi tiedottaa hyvissä ajoin – mielestämme vähintään vuotta ennen. Tämän vuoksi näkemyksemme oli, ettei vakiintunutta hinnoittelua voitu muuttaa yksipuolisesti näin nopeasti.

”Lindblad otti tapauksen nopeasti vastaan ja toimi viipymättä. Venynyt prosessi ei ollut kummankaan puolen etu, vaan yhteistyön näkökulmasta nopeampi päätös oli molemmille hyödyllinen. Jälkikäteen ajatellen asiantuntijan olisi pitänyt palkata avuksi aiemmin”, Tamminen miettii ja jatkaa:

”Lindbladin puolelta kirjoitettiin päämiehelle kirje, jossa kerrottiin, että Tamminen Consulting AB on valmis neuvottelemaan uudesta sopimuksesta 2025 vuoden tapahtumaan, mutta että hinnoittelun yksipuolinen muuttaminen tässä kohtaa johtaisi vahingonkorvausvaatimukseen hinnanerotuksen ja toteutumatta jäävän voiton osalta”, Tamminen kertaa tapahtunutta.

”Tilanne kääntyi lopulta hyvin. Tilanne saatiin sovittua niin, että vuoden 2024 tapahtumaan sovellettiin vanhaa hinnoittelurakennetta, jolloin aiheesta ei aiheutunut yhtiöllemme menetyksiä”, Tamminen summaa.

Näin teet hyvän sopimuksen

Laadimme avuksesi oppaan, johon kokosimme keskeisimmät onnistuneeseen sopimuksentekoon liittyvät asiat.

© 2024 Asianajotoimisto Lindblad